"Καυτό" διήμερο για την Δυτική Ελλάδα - Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 40

Σε κλίμα καύσωνα μπαίνει από σήμερα η Αχαία, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία καθώς και τα νησιά του Ιονίου  με τον υδράργυρο να ανεβαίνει για να φτάσουμε στην κορύφωση αυτού του ισχυρού θερμού κύματος το Σάββατο .

Για σήμερα Παρασκευή ηλιοφάνεια αναμένεται στη Δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο   θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5  μποφόρ.

Η θερμοκρασία σήμερα Παρασκευή στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει  τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου .

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια με μια θαλάσσια αύρα να πνέει προς το απόγευμα από τον Σαρωνικό γύρω στα 4 μποφόρ και από την πλευρά του Ευβοϊκού ένα βοριαδάκι 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 εως 38 βαθμούς κελσίου με τα παραθαλάσσια τμήματα να βρίσκονται 2 με 3 βαθμούς πιο κάτω.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει και στην Θεσσαλονίκη με λίγες τοπικές συννεφιές το απόγευμα. Μια θαλάσσια αύρα θα πνέει από τον Θερμαϊκό μέχρι 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 εως 36 βαθμούς κελσίου.

Το Σάββατο

Αρκετή ζέστη αναμένεται στη χώρα μας το Σάββατο με αυξημένες τις πιθανότητες σε τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος να ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς κελσίου.

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ισχυρές καταιγίδες αναμένονται στα βορειοανατολικά και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Επίσης ιδιαίτερα αυξημένος θα είναι και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι θα στραφούν από τα δυτικά προς τα ανατολικά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα προς την Κυριακή και από τα βόρεια θα επικρατήσουν ισχυροί βοριάδες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 41 και τοπικά πιθανόν και 42 βαθμούς με τις υψηλότερες τιμές να αφορούν κατά κανόνα κλειστές εσωτερικές περιοχές, και στα νησιά μας τους 34 με 38 με τις πιο χαμηλές τιμές να εντοπίζονται στο κεντρικό Αιγαίο και τις υψηλότερες προς Μυτιλήνη, Ρόδο και Κρήτη.

Διαβάστε επίσης