Η Πατρών - Πύργου στη συνάντηση Μητσοτάκη Καραμανλή - Τι συζητήθηκε στο Μεταφορών

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Σε σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον αρμόδιο για θέματα μεταφορών υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη τέθηκε επί τάπητος μεταξύ άλλων και το θέμα της οδικής ασφάλειας με αναφορές στο πολύπαθο έργο της Πατρών Πύργου.

«Τα ζητήματα της οδικής ασφάλειας αποτελούν απόλυτη πολιτική προτεραιότητα για τη νέα διακυβέρνηση. Είναι αδιανόητο να θρηνούμε τόσους ανθρώπους στην άσφαλτο και έχουμε δεσμευθεί σε ένα μακροχρόνιο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος με μία σειρά από παρεμβάσεις που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τους νέους οδηγούς, στην ποιότητα των δρόμων μας αλλά προφανώς και την πολύ αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι όλα αυτά τα μέτρα θα έχουν εξαγγελθεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα μεγάλα έργα υποδομών, τα οποία έχει εξαγγείλει και σχεδιάζει το υπουργείο.

Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι συζήτησαν για την οδική ασφάλεια και τα μεγάλα έργα «διότι μεγάλα έργα και οδική ασφάλεια πάνε μαζί», σημειώνοντας πως «Πάτρα-Πύργος και ΒΟΑΚ είναι δύο δρόμοι που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν».

Υπενθυμίζεται, πως μετατίθεται πέραν του 2023 η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να βρίσκεται σε συνεννοήσεις με την ΕΕ, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. 

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει αφήσει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, μέχρι την ακύρωση όλων των διαγωνισμών και την καταβολή αποζημιώσεων.

Κάθε λύση απαιτεί την σύμφωνη γνώμη της ΕΕ, η οποία έχει εγκρίνει 293 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής για την ολοκλήρωσή του.

Διαβάστε επίσης