Άγγελος Τσιγκρής: "Υπάρχουν ευθύνες για την υγειονομική βόμβα των απορριμμάτων της Αιγιάλειας…"

δηλωση του βουλευτη αχαιας νδ

Με αφορμή το οξυμένο πρόβλημα των απορριμμάτων που απειλεί την υγεία των πολιτών της Αιγιάλειας, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

''Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και των μέσων ενημέρωσης με τους δεκάδες χιλιάδες τόνους σκουπιδιών που βρίσκονται διάσπαρτα σε ολόκληρη την Αιγιάλεια, δεν περιποιούν τιμή για κανέναν και σίγουρα το ζήτημα έχει διαστάσεις πολύ ευρύτερες, που αφορούν την υγεία όλων μας. 

Το ζήτημα αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά ως κεραυνός εν αιθρία και οι ρίζες του είναι βαθύτατες. 

Αφορούν τον εσφαλμένο προγραμματισμό των δημοτικών αρχών, τις αένες πλην ατελέσφορες συγκρούσεις όλων των αρμοδίων,  τη μεγάλη καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων, την έλλειψη πλάνου και την αδυναμία ανάληψης ευθυνών κατά την κρίσιμη λήψη των αποφάσεων. 

 Πρόκειται, συνεπώς, για ένα πολυσύνθετο πρόβλημα που αφορά τη δημόσια υγεία των πολιτών, το φυσικό περιβάλλον και προφανώς, τον τουρισμό μας. 

Καταδικάζω δημόσια και κατηγορηματικά την αποδεδειγμένα αποτυχημένη και παλαιοκομματική πρακτική που ακολούθησε ο Δήμος Αιγιάλειας στο ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, με τα γνωστά σε όλλους μας αποτελέσματα. 

Το ίδιο απερίφραστα καταδικάζω και τις παλαιοκομματικές πρακτικές όλων εκείνων που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά ένα τόσο σοβαρό ζήτημα  για τη δημόσια υγεία. 

Η καθαριότητα είναι βασικό αγαθό, ανάγκη και προϋπόθεση για την ποιότητα της ζωής μας. 

Είναι δείκτης πολιτισμού και θα πρέπει να περιφρουρηθεί, από τις τοπικές κοινωνίες,  με τις απαραίτητες πρωτοβουλίες που οφείλουν άμεσα να αναληφθούν. 

Όσοι ευθύνονται για τη σημερινή θλιβερή εικόνα της Αιγιάλειας, δεν μπορούν να μας κουνούν και το δάχτυλο! ”._
 

Διαβάστε επίσης