Σοκ: Μετανάστες πέθαναν μεσοπέλαγα από πείνα και δίψα – Κάποιοι αυτοκτόνησαν

01/08/2019 | 07:35

Μία ακόμη τραγωδία με μετανάστες, που χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να βρουν μία καλύτερη ζωή, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 15 Αιθίοπες πέθαναν όταν η βάρκα με την οποία οι διακινητές επιχειρούσαν να τους μεταφέρουν στην Υεμένη, υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα να μείνουν μεσοπέλαγα χωρίς τρόφιμα ή νερό για μία εβδομάδα.

Όπως ανέφεραν επιζώντες, ορισμένοι από τους μετανάστες πέθαναν από πείνα και δίψα και άλλοι αυτοκτόνησαν πέφτοντας στη θάλασσα. Κάποιοι άλλοι έφθασαν τελικά στην Υεμένη αλλά άφησαν την τελευταία τους πνοή προτού λάβουν ιατρική βοήθεια.

«Οι μετανάστες ταξίδευαν από το Τζιμπουτί στην Υεμένη όταν το πλεούμενο των διακινητών υπέστη βλάβη», ανέφερε ο ΔΟΜ χθες βράδυ στο Twitter.

«Εκείνοι που βρίσκονταν πάνω στο πλεούμενο ανέφεραν ότι χάθηκαν ζωές λόγω της πείνας, της δίψας και εκ προθέσεως πνιγμών, ενώ ορισμένοι πέθαναν στην Υεμένη, καθώς δεν μπόρεσαν να φθάσουν εγκαίρως σε εγκαταστάσεις υγείας», πρόσθεσε.

Το πλεούμενο, που μετέφερε αρχικά 90 Αιθίοπες, έφθασε στην πόλη-λιμάνι Άντεν της νότιας Υεμένης τη Δευτέρα. Είναι άγνωστο πού βρίσκονται οι περισσότεροι επιζώντες, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Η Υεμένη έχει εμπλακεί εδώ και περισσότερα από τέσσερα χρόνια σε εμφύλιο πόλεμο που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και ώθησε τη χώρα στο χείλος του λιμού.

Ωστόσο χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από το Κέρας της Αφρικής, φθάνουν κάθε μέρα εκεί με την ελπίδα να πάνε στα πλούσια κράτη του Κόλπου και να διαφύγουν από τη φτώχεια και την ανεργία στην πατρίδα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης