Υπόθεση Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα Αγγελή για εξαίρεση Δασούλα

δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα εξετάσουν τις καταγγελίες

Ως απαράδεκτες απέρριψε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου τις αιτήσεις εξαίρεσης που είχε υποβάλει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής σε βάρος του συναδέλφου του Δημήτρη Δασούλα και της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Ωστόσο, η έρευνα για την υπόθεση με τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή σχετικά με μεθοδεύσεις που έγιναν στην υπόθεση της Novartis,  έχει ανατεθεί σε δύο  αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τους Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί θα εξετάσουν τις καταγγελίες - αναφορές του συναδέλφου τους σχετικά με την υπόθεση της Novartis, καθώς και τις μηνύσεις που είχαν καταθέσει τρία πολιτικά πρόσωπα - οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και  Δημήτρης Αβραμόπουλος - που αφορούν σε χειρισμούς της ίδιας υπόθεσης εκ μέρους της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Σε ό,τι αφορά το σκέλος των αναφορών που έχουν κατατεθεί εκ μέρος της Εισαγγελίας Διαφθοράς και στρέφονται κατά του πρώην επόπτη τους, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβασθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για τη διενέργεια έρευνας.