Μητσοτάκης: Τελευταία ευκαιρία η ρύθμιση των 120 δόσεων - Να αξιοποιηθεί από όλους τους πολίτες

να την εκμεταλλευτούν οι οφειλέτες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης- στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή επί νομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση- χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ως ταυτότητα της νέας κυβέρνηση, γιατί ανταποκρίνεται στην προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από ότι προβλεπόταν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και κάποια στοιχεία για το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή το Σεπτέμβριο. «Όλες οι ενέργειές μας, μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ακολουθεί, δείχνουν την κατεύθυνση μας. Είναι ξεκάθαρη η κοινωνική και η πολιτική στόχευση να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και να δημιουργηθεί νέος πλούτος. Σε λίγο έρχεται η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση που απλοποιεί διαδικασίες, θα μειώνει τους φόρους για κάθε παραγωγική δραστηριότητα, θα δίνει τολμηρά κίνητρα για παραγωγικές επενδύσεις, για ξένες επενδύσεις και θα κινητοποιεί εθνικά κεφαλαία. Θα καθιερώνει το πλαστικό χρήμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μας».

 Τελευταία ευκαιρία η ρύθμιση των 120 δόσεων
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ρύθμιση των 120 δόσεων και ανέφερε ότι είναι η τελευταία φορά από το κράτος θα κάνει μια τόσο γενναιόδωρη ρύθμιση καλώντας όλους τους πολίτες να την εκμεταλλευτούν.

«Η ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων θα είναι και η τελευταία πρέπει λοιπόν να αξιοποιηθεί από όλους τους πολίτες διότι δεν θα υπάρξει άλλη. Πολύ σύντομα θα φέρουμε μόνιμο μηχανισμό ρυθμίσεων που όμως δεν θα έχει τα ίδια ευνοϊκά χαρακτηριστικά. Καλώ όλους τους οφειλέτες να εκμεταλλευτούν αυτή την ευνοϊκή τελευταία ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, την οποία χαρακτήρισε αμήχανη. «Είναι κατανοητή η αμηχανία της αντιπολίτευσης γιατί έχει παλιά εργαλεία σκέψης και δυσκολεύεται να συλλάβει τον τρόπο του πως κινούμαστε εμείς. Ετσι, χαρακτηρίζει συχνά και απλοϊκά τεχνοκράτη αυτόν ο οποίος επιδιώκει το αποτέλεσμα. Ψάχνει το πολιτικό μας στίγμα σε κομματικούς χάρτες που δεν υπάρχουν πια», ανέφερε.

«Η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ απάντηση σε όσους τον αύξησαν»
«Οι πρώτες φορολογικές ελαφρύνσεις δεν είναι μόνο υλοποίηση μιας προεκλογικής δέσμευσης. Η άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι και μια δυνατή απάντηση σε όσους υπόσχονταν ότι θα τον καταργήσουν αλλά τελικά τον αύξησαν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στη σπασμωδική κριτική πότε για συντήρηση και πότε για μοντέρνο νεοφιλελευθερισμό, η απάντηση μας είναι ισχυρή αυτοδύναμη Ελλάδα με ανάπτυξη, ένα σύνθημα που συμπυκνώνει την δικιά μας οπτική και αντικαθιστά την παραδοσιακή μικροκομματική τακτική με αυτό που αποκαλώ σύγχρονη εφαρμοσμένη πολιτική. Οι κοινωνίες είναι πολύ συνθέτες για να ερμηνεύονται με ταξικούς όρους του 19ου αιώνα. Η πραγματικότητα προκαλεί ανισότητες που είναι πιο περίπλοκες απ’ αυτές που μάθαμε στο παρελθόν. Οι καιροί απαιτούν ριζοσπαστική σκέψη και αποτελεσματικές πράξεις Αυτά τα δύο στοιχεία θα βηματοδοτούν στο εξής τις πολιτικές μας».

Διαβάστε επίσης