Αναστασιάδης: «Η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι της Κύπρου!»

Στο προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας έφτασε γύρω στις 10:30 ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ εν συνεχεία είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Νίκος Αναστασιάδη.

Κατά τις πρώτες του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που το πρώτο μου επίσημο ταξίδι ως πρωθυπουργός τον κάνω στην Κύπρο, συνεχίζοντας την παράδοση η οποία ήθελε πάντοτε τον Ελληνα πρωθυπουργό να επισκέπτεται πάντα την Κυπριακή Δημοκρατία στο πρώτο του ταξίδι. Ομως το ταξίδι αυτό δεν είναι μόνο συμβολικό είναι και ένα ταξίδι ουσιαστικό, αφού Ελλάδα και Κύπρος αντιμετωπίζουν πάντα ενωμένες σημαντικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Από την πλευρά του ο Νίκος Αναστασιάδης είχε τονίσει και αυτός ότι Κύπρος και Ελλάδα έχουν μπροστά τους προκλήσεις «τις οποίες από κοινού θα τις αντιμετωπίσουμε, με τους γείτονες μας και με τους εταίρους μας».

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Αναστασιάδης υποδέχθηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκης κρατώντας πατερίτσα, λόγω του πρόσφατου ατυχήματος που είχε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ετσι αστειευόμενος είπε «Η Ελλάδα ήταν πάντα το δεκανίκι των αδυνάμων».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός γελώντας απάντησε τον Νίκος Αναστασιάδη λέγοντάς του ότι είναι πολύ σίγουρος ότι θα απαλλαγεί πολύ σύντομα από το δεκανίκι αυτό, ως προς τον συμβολισμό.
 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ