Σκάει "βόμβα" στους Μεσογειακούς - Τι αποκαλύπτει στο tempo24.news ο Νίκος Παπαδημάτος για τα οικονομικά και τη διεξαγωγή της διοργάνωσης- Η αντίδραση Αυγενάκη

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

«Μαύρα μαντάτα» κόμισαν  στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενακη, ο Πρόεδρος και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Πάτρα 2019,  κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο «Πεπανός» με μοναδικό θέμα την πορεία της διοργάνωσης των αγώνων στα τέλη Αυγούστου στην Aχαϊκή Πρωτεύουσα.

Στο άκουσμα των κακώς κειμένων που έχουν διαπιστωθεί μέχρι σήμερα σχετικά με την οικονομική διαχείριση, ο κ. Αυγενάκης εμφανίστηκε τουλάχιστον εκνευρισμένος και υπήρξε κατηγορηματικός ότι τίποτα δεν θα μείνει κρυφό.

Ο κ. Αυγενάκης βρέθηκε την Κυριακή στην Πάτρα, όπου παρέστη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε η ανάγκη να γίνουν οι αγώνες καθώς έχει υπογράψει εγγυήτρια η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Στην άτυπη ενημέρωση μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί αρκετά πράγματα, τα οποία χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης καθώς υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις  σχετικά με την μέχρι τώρα οικονομική διαχείριση οργάνωσης των Αγώνων. Δεν καταλογίζω συγκεκριμένες ευθύνες, ωστόσο από τα πρώτα  εμφανή συμπεράσματα προκύπτει πως έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα ή έχουν δεσμευθεί σημαντικά ποσά για πολλές δραστηριότητες , εις βάρος των χρημάτων που θα έπρεπε να υπάρχουν για τις βασικές υποδομές εκτέλεσης των αγώνων», δήλωσε στο tempo24.news o Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος.

Για παράδειγμα, όπως επεσήμανε υπάρχει πρόβλημα χρημάτων που αφορά στη φιλοξενία των ομάδων που θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης. " Υπάρχει «κενό» στο συγκεκριμένο κονδύλι. Υπάρχει θέμα στις κερκίδες και στην άμμο. Τα κονδύλια που έχουμε προ διάθεση, στην πραγματικότητα μπορεί να μην υπάρχουν. Υπάρχει δέσμευση χρημάτων ύψους 300.000 ευρώ για τα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης".

Μετά από αυτή την εξέλιξη το Υπουργείο Αθλητισμού έχει την πρόθεση να καλύψει τα πιθανά ελλείμματα, όπου αυτά διαπιστωθούν, αφού προηγουμένους υποβληθούν τεκμηριωμένες εισηγήσεις για τα οικονομικά «κενά».

Στην ερώτηση εάν ο χρόνος που απομένει, είναι αρκετός για να ετοιμαστεί η πόλη για τη διεξαγωγή των αγώνων ο κ. Παπαδημάτος δήλωσε «Διατηρώ κάποιες προσωπικές επιφυλάξεις, αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος λέω ναι.  Οι αγώνες θα γίνουν, μένει να δούμε το πώς. Όπως θα έπρεπε να γίνουν, δε θα γίνουν  γιατί όλα έμειναν για την τελευταία στιγμή. Πολλά πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει από χθες. Όταν για παράδειγμα έχουμε τμήμα μάρκετινγκ, στέλεχος του οποίου μάλιστα πληρώνεται αδρά και δεν έχεις ένα ευρώ χορηγία και κινδυνεύεις να αγοράσεις ακόμα και τα νερά για τους αγώνες, καταλαβαίνεται ότι υπάρχει θέμα».

Σε αυτή τη φάση πλέον το ζητούμενο είναι οι αγώνες να γίνουν πάση θυσία, καθώς αποτελούν υπόθεση της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, ότι διαχειριστικό θέμα υπάρχει διερευνάται και με το τέλος της διοργάνωσης θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία ελέγχου από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, καταλήγει ο κ. Παπαδηματός. 

«Εγώ ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, ξεκινάω με νέο νομικό σύμβουλο, λογιστή και με ορκωτό λογιστή που θα εγκατασταθεί άμεσα, για να ελεγχθούν, τόσο τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα και μέχρι το τέλος των αγώνων. Είναι εμφανής και στην πράξη η αγαστή συνεργασία με το Δήμο Πατρέων, ο οποίος έχει συμβάλλει σημαντικά και καθοριστικά, όπου του έχει ζητηθεί η βοήθεια».

Στόχος πλέον είναι, η άρτια διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και η αποκόμιση θετικών σχολίων και μηνυμάτων από τους 2.000 και πλέον συμμετέχοντες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος και τα υπόλοιπα μέλη που τελούν υπό διορισμό (αναμένεται εντός της ημέρας η διαδικασία) και με στελέχη που ασχολούνται με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, τους Βουλευτές του Κυβερνώντος κόμματος στην Αχαΐα και τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Πρόταση του κ. Παπαδήματου, ήταν στην επόμενη επίσημη συνάντηση να μετέχουν οι βουλευτές όλων των κομμάτων και των τριών περιφερειών της Δυτικής Ελλάδας επισημαίνοντας πως «Οι Παράκτιοι αφορούν την Πάτρα, αλλά πρέπει όλοι οι φορείς να συμμετέχουν σε αυτή τη διοργάνωση».

Μαρία Παπαγιαννακοπούλου

Διαβάστε επίσης