Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επέκταση του Προαστιακού στην Κάτω Αχαΐα - Προσβλητική στάση έναντι των πολιτών που περιμένουν!

Ούτε φωνή,  ούτε ακρόαση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον ΟΣΕ για την έναρξη των δρομολογίων από Πάτρα προς Κάτω Αχαΐα!

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών, όπως φαίνεται έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Πάτρα και το ομόθυμο αίτημά της για την επέκταση του Προαστιακού.

Από τον περασμένο Μάιο όταν έγιναν και τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια , οι διαβεβαιώσεις που δίνονταν ήταν πως με την έναρξη της θερινής περιόδου , τόσο οι κάτοικοι της Κ. Αχαϊας, όσο και οι πατρινοί θα μπορούν να μετακινούνται από και προς την Κ. Αχαϊα. Ιδιαίτερα θα είχαν τη δυνατότητα να χαρούν οι λουόμενοι τις θάλασσες της δυτικής Αχαϊας.

Αντ’ αυτού καμιά ενημέρωση μέχρι σήμερα. Και παρότι υπήρξε έντονη φήμη έναρξη των δρομολογίων στις 15 Ιουλίου, το σενάριο φυλλορρόησε γρήγορα.

 

Ούτε απάντησαν στην επιστολή Κατσιφάρα!

Εχοντας υπόψη του αυτά τα δεδομένα ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στις 22 Ιουλίου, απέστειλε επιστολή σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαιτώντας να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κατσιφάρας στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου «Έναρξη λειτουργίας της πράξης Αναβάθμιση υφιστάμενων γραμμών προαστιακού σιδηροδρόμου Πάτρας» του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», όπως αυτό έχει τεθεί και συμφωνηθεί σε επανειλημμένες τεχνικές συσκέψεις από τον φορέα υλοποίησης / ΟΣΕ και τον φορέα χρηματοδότησης / Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η έναρξη εκτέλεσης των δρομολογίων στο τμήμα Σ.Σ Αγίου Ανδρέα έως Σ.Σ Κάτω Αχαΐας, θα έπρεπε να είχε ήδη πραγματοποιηθεί με οκτάωρη λειτουργία, μεταξύ 08.00 και 16.00, από τις 16-7-2019 έως και τις 20-8-2019, ημερομηνία, όπου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία η γραμμή.

Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί η έναρξη των δρομολογίων αυτών και λόγω της σημαντικότητας του έργου για την ευρύτερη περιοχή ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την άμεση έναρξη και απρόσκοπτη λειτουργία των δρομολογίων, εφαρμόζοντας τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα».

Ποια στάση τήρησαν οι εταιρείες; Απαξιούν και να απαντήσουν καν, τόσο στην Περιφερειακή Αρχή, όσο και στους πατρινούς και τους αχαιούς γενικότερα που περιμένουν την επέκταση του Προαστιακού.

Το βέβαιο είναι πως η καλοκαιρινή περίοδος χάθηκε και απομένει να δούμε την στάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Φθινόπωρο, όπου και θα αναλάβει η νέα Περιφερειακή Αρχή, υπό τον Νεκτάριο Φαρμάκη και θα είναι ένα από τα πρώτα ζητήματα που θα κληθεί να διαχειριστεί!

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ