Πάτρα: Τι απαντά ο Διοικητής του Γ.Ν.Π. "Άγιος Ανδρέας" στις κατηγορίες του "Ιπποκράτη" για την Οφθαλμολογική

Την δική του απάντηση δίνει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" Θεόδωρος Σερεμέτης, στις κατηγορίες του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου  "Ιπποκράτης".

«Ως οφείλαμε προχωρήσαμε σε Ενορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες εκπαίδευσης των ειδικευομένων στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου μας. Το Σωματείο εργαζομένων δεν έχει λόγο να παρεμβαίνει στο θέμα αυτό και να εκφράζει άποψη» επεσήμανε ο κ. Σερεμέτης.

Το Σωματείο αμφισβητεί το περιεχόμενο της ΕΔΕ επισημαίνοντας ότι η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας που την διενήργησε είναι μέρος του προβλήματος. Επίσης εκτιμά ότι «δεν μπορεί να διενεργεί ΕΔΕ η Διοίκηση και ιδιαιτέρως το ΔΣ του Νοσοκομείου που λειτουργεί με παραιτημένα τα δύο από τα τρία διορισμένα μέλη του».

Ο κ. Σερεμέτης απαντώντας τονίζει ότι: «Είναι απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες τοποθετήσεις χωρίς προηγουμένως οι καταγγέλλοντες να έχουν αντιληφθεί την ουσία του θέματος. Εγώ ενημέρωσα σχετικά το ΔΣ την περασμένη Τετάρτη και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ήταν απών ώστε να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί σχετικά. Εάν συμμετείχε θα γνώριζε το θέμα και θα του λύνονταν όλες οι απορίες. Είμαι υποχρεωμένος να διατάξω ΕΔΕ και να ελέγξω την κατάσταση».

Ο ίδιος αναφέρει ότι με την ολοκλήρωση της ΕΔΕ θα ενημερωθεί σχετικά το ΔΣ.

«Από κει και πέρα δεν κατανοώ γιατί παρεμβαίνει το Σωματείο Εργαζομένων που δεν έχει κανέναν γιατρό μέλος του. Αντίθετα το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών η ΕΙΝΑ ενημερώθηκε σχετικά και δεν είχε την παραμικρή ένσταση».

Σε ότι αφορά τον διενεργούντα την ΕΔΕ ο διοικητής του νοσοκομείου εξηγεί ότι αυτή μπορεί να γίνει μόνον είτε από τον διευθυντή του Τομέα ή από τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. «Ο πρώτος αρνήθηκε επομένως ανατέθηκε στη διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας. Σε κάθε περίπτωση ο διοικητής δεν λογοδοτεί στο Σωματείο αλλά στην προϊσταμένη του αρχή» καταλήγει ο κ. Σερεμέτης.

Σε ότι αφορά το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ