Εν ψυχρώ δολοφονία Περιστέρι: Τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

πιθανον ξεκαθαρισμα λογαριασμων

«Στήσιμο» εκτέλεσης από το φίλο του θύματος και προσωπικό - οικονομικό «ρίξιμο» από κάποια εγκληματική δραστηριότητα (διακίνηση προσφύγων - μεταναστών, κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων) ερευνούν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ελεύθερος Τύπος, πίσω από την άγρια δολοφονία του 25 Τούρκου, κουρδικής καταγωγής, μέσα σε καφετέρια ζευγαριού ηθοποιών, στην οδό Περικλέους στο Περιστέρι.

Ο 25χρονος, που είχε συλληφθεί μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα , καθόταν με το «φίλο» σε τραπέζι του καταστήματος. Συζητούσαν όταν ο «φίλος» σηκώθηκε να φύγει. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν πως τον άκουσαν να λέει στο θύμα: «Ηρέμησε, ηρέμησε, μην ανησυχείς». Δεν πρόλαβε να βγει από το κατάστημα όταν εμφανίστηκε ένα δεύτερο άτομο, ο εκτελεστής, εμφανίστηκε πίσω από τον 25χρονο και πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του. Το πιστόλι φαίνεται ότι έπαθε εμπλοκή, με τον δράστη να οπλίζει και να πυροβολεί μία ακόμη φορά. Το όπλο του υπέστη και δεύτερη εμπλοκή , με τον δράστη να κινείται προς τον 25χρονο βρίζοντας. Άρχισε να τον χτυπά με μανία στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, με κάποιες μαρτυρίες να αναφέρουν πως επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα που οδηγούσε συνεργός του.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, που χειρίζονται την υπόθεση έχουν οπτικοακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο έχει αποτυπωθεί η συνύπαρξη του θύματος με τον «φίλο» του στο ίδιο τραπέζι καθώς επίσης και οι κινήσεις του δράστη και οι στιγμές της άγριας δολοφονίας. Ο εκτελεστής έχει κινηθεί χωρίς να είναι καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με αποτέλεσμα η πράξη του αυτή να βοηθάει τους αστυνομικούς στην αναζήτησή του μέσω της τράπεζας δεδομένων σεσημασμένων ατόμων αλλά και σε αρχεία ταυτοτήτων και ταξιδιωτικών εγγράφων. Με παρόμοιο τρόπο θα αναζητηθεί και ο «φίλος» του θύματος.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Διαβάστε επίσης