«Ζωγράφισε» τη μισή πρόκριση ο Ατρόμητος με πινέλο του Ούμπιντες

Ο «καλλιτέχνης» Χαβιέρ Ούμπιντες πήρε το… πινέλο του και ο Ατρόμητος «ζωγράφισε» τη μισή πρόκριση με το διπλό (1-2) στην έδρα της Ντουνάισκα Στρέντα στη Σλοβακία.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να πρεσάρει στα 2/3 του γηπέδου τους Σλοβάκους, αλλά αυτοί με καλή κυκλοφορία να βρίσκουν λύσεις. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν και πίεσαν την  άμυνα του Ατρόμητου, όμως όλες τους οι προσπάθειες είχαν μια και μόνη κατάληξη.

Τον εξαιρετικό Δημήτρη Γούτα που έχοντας στο πλευρό του τον Σπύρο Ρισβάνη αποτέλεσαν τους κυματοθραύστες στην επιθετικότητα της Στρέντα στα πρώτα 20’. Κάπου εκεί και κόντρα στη ροή του ματς, ο Ατρόμητος βρήκε γκολ.

Στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια των παικτών του Γιάννη Αναστασίου, ο «Ινδιάνος» ανταμείφθηκε για την επιμονή αλλά και την απαράμιλλη τεχνική του και με ένα βολέ στην κίνηση νίκησε τον Γεντλίκα για το 1-0 στο 20’.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος ανέλαβε τα ηνία, αναγκάζοντας τον προπονητή των γηπεδούχων να κάνει αλλαγή μόλις στο 30’ περνώντας τον Βίντα στο ματς και κάνοντας… τζακ ποτ μιας και ο παίκτης του με μια σουτάρα εκτός περιοχής ισοφάρισε σε 1-1 στο 35’.

Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν πιστέψει στις δυνάμεις τους και δεν… μάσησαν ψάχνοντας τη ζημιά στον κενό χώρο χτυπώντας την αφελής άμυνα των Σλοβάκων. Σε μια τέτοια φάση ο Ούμπιδες από τα δεξιά σέντραρε ο Βέλλιος ευτυχώς έκανε… τσαφ και ο Μανούσος έκανε το 2-1 στο 43’!

Δυο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τους παίκτες του Αναστασίου να βολεύονται με το 2-1 εκτός έδρας και να οργανώνονται για να διαφυλάξουν το σημαντικό αυτό προβάδισμα. Ο Γούτας συνέχισε να αμύνεται σε υψηλό επίπεδο, ο Μάντσον… σκούπιζε και ακόμα και ο Ούμπιδες έτρεχε στα πλάγια για να κλέψει μπάλες και να ξεκινήσει αντεπιθέσεις.

Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και λίγο έλειψε να σκοράρει για το 3-1 και να βάλει τεράστια υποθήκη πρόκρισης. Στο 89’ όμως ο Ρόσα σημάδεψε το δοκάρι των Σλοβάκων και στην επαναφορά ο πανταχού παρών Ούμπιδες αστόχησε σε εν κινήσει σουτ που επιχείρησε.

Κάπως έτσι ο Ατρόμητος ήταν αυτός που πανηγύρισε μια τεράστια εκτός έδρας νίκη που του δίνει το απόλυτο πλεονέκτημα πρόκρισης. Πλέον οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου πρέπει να τελειώσουν τη δουλειά στη ρεβάνς του Περιστερίου την 1η Αυγούστου για να πάρουν την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League όπου θα αντιμετωπίοσει μία εκ των Λέγκιοα Βαρσοβίας ή Κουόπιο.

Οι συνθέσεις

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γέντλιτσκα, Ρόναν (30′ Βίντα Κ.), Βίντα Μ., Ραμίρεζ, Καλμάρ, Όραβετς, Κρούζλιακ, Κόστρνα, Ντίβκοβιτς, Ντέιβις (73′ Μπλάκμαν), Τσμέλικ (60′ Βεσελόφσκι)

Ατρόμητος (Αναστασίου): Μέγερι, Κιβρακίδης (39′ Νάτσος), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες, Ενσικουλού (61′ Ρόσα), Μανούσος, Βέλλιος (74′ Καχίλα)

Διαβάστε επίσης