Πάτρα: Το Αρχαιολογικό μας Μουσείο γιόρτασε τα γενέθλιά του! Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα να σβήσουν όλοι μαζί τα κεράκια για τα δέκα χρόνια! ΦΩΤΟ


Με μια όμορφη βραδιά, φωτισμένη από το Ηλιοβασίλεμα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χθες στην εκδήλωση για τα δέκα χρόνια του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας.

Τα κεράκια της τούρτας έσβησαν, εκτός από τη διεύθυνση του Μουσείου και τους εργαζόμενους και εκατοντάδες πολίτες!

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού χώρου του μουσείου, όπου εκεί τέθηκαν ζητήματα στο ερώτημα "τί είναι το μουσείο σήμερα;". 

Τα ερωτήματα, μαζί με απαντήσεις για τον σύγχρονο ρόλο των μουσείων στην κοινωνία, έθεσε η επίκουρη καθηγήτρια μουσειολογίας Μάρλεν Μούλιου. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε μια εποχή που επαναπροσδιορίζεται η έννοια των μουσείων και εισάγεται ένας νέος τρόπος σκέψης και αντίληψης γύρω από αυτό τον ιστορικό θεσμό.

Σε διπλανές αίθουσες, παράλληλα, λάμβαναν χώρα, δράσεις για παιδιά. Η γνωστή σεφ Αφροδίτη Διονυσοπούλου, μαζί με τα παιδιά, έφτιαχναν ψηφιδωτά από ζαχαρόπαστα, ενώ οι μικροί "ζαχαροπλάστες", ενημερώνονταν για την ιστορία και τα εκθέματα. 


 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ