Γιώργος Μιχαλόπουλος: Ο Ταξίαρχος που έχει "γράψει" εκαντοντάδες ώρες στους δρόμους, στο "πηδάλιο" της Α.Δ. Αχαΐας-Αξιωματικός με σημαντική κοινωνική αναφορά στον Νομό

επιστρέφει στην Πάτρα

"Ταξίαρχος Γιώργος Μιχαλόπουλος από Διεύθυνση Αστυνομίας Λευκάδας στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας, ως Διευθυντής".

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τις τοποθετήσεις των Ταξιάρχων του Σώματος, περιείχε την αναμενόμενη για πολλούς είδηση: Την επιστροφή του Γιώργου Μιχαλόπουλου στην Πάτρα, αυτή την φορά με τον βαθμό του Ταξιάρχου και στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας στον τρίτο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου της οδού Ερμού.

Και μόνο άγνωστα δεν είναι αυτά τα μέρη για τον Γιώργο Μιχαλόπουλο. Ο οποίος έχει υπηρετήσει για χρόνια σε μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού.

Κατά κοινή ομολογία, άριστος γνώστης των θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης της Πάτρας και της Αχαΐας, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας.

Αστυνομικός με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, αγαπητός στοι αστυνομικό προσωπικό, γνώστης προσώπων και πραγμάτων και στήριγμα πολλών προκατόχων του στο παρελθόν από τις θέσεις του πρώτου και δεύτερου βοηθού. Δεν υπήρχε περίπτωση σε εξαιρετικά υψηλού βαθμού δυσκολίας ζητήματα, προηγούμενοι Αστυνομικοί Διευθυντές να σχεδιάσουν μέτρα, χωρίς την ενεργό συμμετοχή του Γιώργου Μιχαλόπουλου.

Ήταν ο αξιωματικός που θα έπαιρνε την απόφαση στην πιο δύσκολη στιγμή στη διάρκεια περίπλοκων καταστάσεων, παρακολουθώντας πάντα τα γεγονότα από τον δρόμο, με τον ασύρματο στο χέρι και έτοιμος να πατήσει το press για να ενημερώσει τους επιτελείς για το τι πρέπει να γίνει.

Πάντα ήπιος και ψύχραιμος εξαντλούσε κάθε περιθώριο ελιγμών, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να ήταν εγγύηση για την ασφάλεια των πολιτών. 

Η προαγωγή του στον βαθμό του Ταξιάρχου πριν από μερικούς μήνες, συνοδεύτηκε από την τοποθέτησή του ατσην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, απ' όπου επανέρχεται στην Αχαΐα ως Αστυνομικός Διευθυντής

Οι εκατοντάδες ώρες στον δρόμο για τον Πατρινό αξιωματικό, αποτελούν εγγύηση ότι στην συνέχεια ως ο Αστυνομικός Διευθυντής Αχαΐας θα σχεδιάσει κα θα υλοποιήσει σχέδιο αστυνόμευσης  με κριτήριο την εμπειρία, την αυτοσυγκράτηση και την αποτελεσματικότητα.

Διαβάστε επίσης