Βενεζουέλα: Στρατιωτικές ασκήσεις με ρωσικά όπλα ετοιμάζει ο Μαδούρο

Ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη στρατιωτικών γυμνασίων ευρείας κλίμακας στα οποία θα συμμετάσχουν περισσότερο από 1 εκατομμύριο άτομα, και θα χρησιμοποιηθούν ως επί το πλείστον ρωσικά οπλικά συστήματα.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια φέρουν την ονομασία «Απελευθερωτική εκστρατεία Σιμόν Μπολιβάρ -2019» και γίνονται, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του Μαδούρο στο Twitter προς τιμήν της 236ης επετείου από την ημέρα γέννησης του εθνικού ήρωα της Βενεζουέλας Σιμόν Μπολιβάρ.

Τα γυμνάσια θα πραγματοποιηθούν σε όλη την επικράτεια της χώρας, θα εξελιχθούν σε τρεις φάσεις και θα ολοκληρωθούν στις 30 Αυγούστου. Στα γυμνάσια θα χρησιμοποιηθεί ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός και οπλικά συστήματα, όπως είχε δηλώσει στις 11 Ιουλίου ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

«Ως επί το πλείστον, τα οπλικά συστήματα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός που βρίσκεται στην Βενεζουέλα και διαθέτουν οι μπολιβαριανές ένοπλες δυνάμεις, είναι ρωσικής παραγωγής…Δεν γνωρίζω, αν υπάρχουν άλλα είδη εξοπλισμών, τα οποία να έχουν αγοράσει από άλλες χώρες, αλλά σε σημαντικό βαθμό ο στρατός είναι εξοπλισμένος με δικά μας όπλα, τα οποία είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιηθούν» είχε δηλώσει ο Ριαμπκόφ, αναφερόμενος στα γυμνάσια που άρχισαν σήμερα στην Βενεζουέλα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης