Καφεΐνη: Ποιο είναι το όριο ασφαλούς κατανάλωσης

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό.

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση καφεΐνης είναι ένα θέμα που απασχολεί τους επιστήμονες, οι οποίοι επανεξετάζουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα οφέλη της για την υγεία.

Το παράδοξο ωστόσο είναι ότι, διαφορετικές μελέτες για το ίδιο θέμα καταλήγουν σε αντιφατικά συμπεράσματα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση για το όριο της ασφαλούς κατανάλωσης καφεΐνης.

Διεξοδική ανάλυση 1.277 υπαρχουσών μελετών, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Circulation», ανέτρεψε συμπεράσματα εικοσαετίας για το θέμα αυτό, καταλήγοντας στο ότι τα οφέλη από την μέτρια κατανάλωση καφεΐνης (τέσσερα μικρά φλυτζάνια) υπερβαίνουν τους κινδύνους για την υγεία.

Ο Οργανισμός «Australian Center for Precision Health», ανέδειξε ότι η κατανάλωση έξι ή περισσότερων φλυτζανιών την ημέρα ενέχει κινδύνους για την υγεία, καθώς οδηγεί σε υψηλή αρτηριακή πίεση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ορίζει ως όριο τα 400 μιλιγκράμ ημερησίως.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γνωρίζετε πόση καφεΐνη καταναλώνετε, είναι να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες των προϊόντων καφέ προτού τα αγοράσετε.

Ο έλεγχος του πόσα μικρογραμμάρια καφεΐνης καταναλώνει κανείς είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης των συνεπειών, που προκύπτουν από την υπερβολική κατανάλωσή της.

Πηγή: healthday.com

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ