Ανδρέας Κατσανιώτης: "Εμφανής ήδη η ποιοτική αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Την ποιοτική διαφορά ουσίας αλλά και εικόνας, της νέας κυβέρνησης έναντι της προηγούμενης, ανέδειξε ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή την επέτειο ενός έτους από την τραγωδία στο Μάτι, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως οι ευθύνες του κράτους έναντι των πολιτών δεν αίρονται αφότου χαμηλώσουν ή και σβήσουν οι προβολείς της δημοσιότητας, αλλά θα πρέπει να είναι «παρών» ακριβώς τη στιγμή που η καθημερινότητα παίρνει τον δρόμο της και οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με τα αποτελέσματα κάποιας σημαντικής καταστροφής. 

«Η τραγωδία στο Μάτι ανέδειξε δύο θέματα. Το πρώτο είναι πως το κράτος δεν έχει συνέχεια μετά τις πρώτες εξαγγελίες του. Υπάρχουν λογαριασμοί, υπάρχουν χρήματα και όμως, οι άνθρωποι δεν μπορούν να ανακουφιστούν μέσω αυτών. Το δεύτερο ήταν η τραγική επικοινωνιακή διαχείριση. Όλα αυτά έρχεται να αλλάξει η σημερινή κυβέρνηση, υιοθετώντας σοβαρότητα στα λόγια και αμεσότητα στις πράξεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής. 

Επίσης, με αφορμή τη ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα αλλάξουν πλήρως το οικονομικό «μείγμα» και από την εποχή της διάλυσης της μεσαίας τάξης μέσω φόρων θα περάσουμε σε μια εποχή αύξησης του πλούτου για όλους. «Εμείς λέμε: αύξηση της πίτας. Και πως θα γίνει αυτό; Με επενδύσεις. Από Έλληνες και ξένους. Γι’ αυτό και θα δημιουργήσουμε ένα σταθερό οικονομικό σύστημα, σε ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Πρέπει να σταματήσουμε να τρώμε από τις σάρκες μας» τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος σχολίασε και την άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ, υπογραμμίζοντας πως μετά από μια κυβέρνηση που έταξε στους πάντες τα πάντα αλλά αφαίρεσε από όλους πολλά, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έθεσε πολύ συγκεκριμένους στόχους. «Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να μειωθεί. Και να μειωθεί για όλους. Αναλογικά περισσότερο για εκείνους με χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά για όλους. Το είχαμε πει και το κάναμε…» είπε. 

Τέλος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το Πανεπιστήμιο της πόλης και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Νομική, υπογράμμισε: ΄΄Η Νομική Σχολή Πατρών, δεν είναι τοπικό θέμα. Ένα Πανεπιστήμιο όπως το Πανεπιστήμιο της Πάτρας είναι λογικό να θέλει διεύρυνση των γνωστικών του αντικειμένων. Κάθε Πανεπιστήμιο θα ήθελε τη Νομική Επιστήμη στα προγράμματά του.
Γι’ αυτό επαναλαμβάνω πως ο νόμος Γαβρόγλου στέρησε ένα Πανεπιστήμιο από την περιοχή, διαλύοντας το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.  Για τον λόγο αυτό,  ο  συγκεκριμένος Νόμος δεν διορθώνεται, αλλά καταργείται. Από εκεί και πέρα, αυτό που πρέπει να γίνει είναι μία συζήτηση για το μέλλον και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου που είναι ένα ιστορικό Πανεπιστήμιο, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα της χώρας», κατέληξε  ο βουλευτής Αχαΐας.

 

Διαβάστε επίσης