Κατερίνα Σολωμού: "Η Πατρών- Πύργου δεν αντέχει άλλους κυβερνητικούς πειραματισμούς"

πολιτευτής ΚΙΝΑΛ Αχαιας

Με αφορμή τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την Πατρών- Πύργου, η πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Αχαΐας κ. Κατερίνα Σολωμού έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας βρίσκεται για άλλη μια φορά ενώπιον μιας αναπτυξιακής ματαίωσης. Συνεπής στην τακτική που ακολούθησε η προηγούμενη κυβέρνηση του κ. Τσίπρα η οποία οδήγησε το έργο σε νέο μεγάλο αδιέξοδο, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ξεκινάει πάλι από την αρχή την Πατρών- Πύργου, την οποία αναμένουν επί δεκαετίες η Αχαΐα, η Ηλεία και η ευρύτερη αυτών περιοχή, ένα έργο που αφορά όχι μόνο την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας αλλά και τις ανθρώπινες ζωές που έχουμε θρηνήσει στο συγκεκριμένο δρόμο.

Οι δηλώσεις του νέου υπουργού Υποδομών και Μεταφορών για την Πατρών- Πύργου, προκαλούν ασάφεια και ως προς τον τρόπο και ως προς τον χρόνο της υλοποίησής του έργου, το οποίο μετατίθεται στο μέλλον γενικώς και αορίστως, χωρίς να έχουμε την παραμικρή εικόνα για τη διασφάλιση της  χρηματοδότησής του, το χρονοδιάγραμμά του, το μέγεθος του κινδύνου απένταξής του, χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα κανένα σοβαρό σχέδιο βάση του οποίου θα κινηθεί το αρμόδιο υπουργείο ώστε να αποφευχθεί ένα νέο μεγάλο ναυάγιο, με αποδέκτες τους πολίτες της περιοχής.

Η Αχαΐα, η Ηλεία,  η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, δεν έχουν περιθώρια άλλων κυβερνητικών πειραματισμών, αναβολών και ματαιώσεων.

Δεν είναι δυνατόν κάθε κυβέρνηση που αναλαμβάνει να μετατρέπει ένα έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή, σε μοντέλο εφαρμογής των δικών της δοκιμαστικών και εξ΄αυτού αβέβαιων χειρισμών.

Οι πολίτες απαιτούν επιτέλους σεβασμό και λύσεις».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης