Άρεσε ο Παναθηναϊκός, 2-1 τον Άγιαξ

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-1 του Άγιαξ σε φιλικό παιχνίδι, δείχνοντας πολλές αρετές στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» σκόραραν δύο φορές με τον Φεντερίκο Μακέντα (10’, 48’), ενώ οι Ολλανδοί που νωρίτερα έπαιξαν φιλικό και με τον ΟΦΗ με άλλη σύνθεση ισοφάρισαν στο 25’ με τον Φαν Ντε Μπεκ.

Η δουλειά που κάνει στη δεύτερη χρονιά στον πάγκο του «τριφυλλιού» ο Δώνης έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, από τις πρώτες κιόλας μέρες της προετοιμασίας. Κι αν με την Φέγενορντ οι «πράσινοι» χτύπησαν κυρίως με αντεπιθέσεις, απέναντι στους ημιφιναλίστ του Champions League της περασμένης σεζόν έβγαλαν πολύ καλές συνεργασίες, είχαν κατοχή της μπάλας, πολύ καλή αλληλοκάλυψη στην άμυνα και αποτελεσματικότητα, κάτι που τους έλλειψε πάρα πολύ στο δεύτερο μισό του προηγούμενου πρωταθλήματος της Super League.

Μετά το 60΄ η κούραση και οι αλλαγές έριξαν το ρυθμό των «πρασίνων», που έμειναν στο μισό του γηπέδου και προς την άμυνά τους. Είχαν, όμως, συνοχή και αλληλοκαλύψεις στο παιχνίδι τους και δεν κινδύνευσαν ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

 «Δράστης» αυτή την φορά για την ελληνική ομάδα ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων (10΄ και 48΄) κατάφερε να παραβιάσει δύο φορές τα δίχτυα του Βαρέλα, αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια με σουτ μέσα από την περιοχή. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Φαν Ντε Μπεκ είχε ισοφαρίσει προσωρινά με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή. Ο ίδιος παίκτης είχε σουτ στο 79΄ που απόκρουσε σωτήρια ο Κότσαρης.  

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 1-2 (Novasports 1)

Γκολ: 10' Μακέντα (Παναθηναϊκός), 26' Φαν Ντε Μπεκ (Άγιαξ), 48' Μακέντα (Παναθηναϊκός)

Κίτρινες κάρτες: -

Κόκκινες κάρτες: -

Άγιαξ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σουρς, Μπλιντ, Ντεστ, Φαν Ντε Μπεκ, Μάριν (72' Γκράβενμπεργκ), Άιτινγκ (55' Μαρτίνες), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ, Πρόμες.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον (75' Αποστολάκης), Ινσούα (84' Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (84' Θεοχάρης), Πούγγουρας, Κουρμπέλης (78' Εμμανουηλίδης), Δώνης, Μπουζούκης (78' Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (72' Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (64' Βέργος), Μακέντα (62' Κολοβός).

Διαβάστε επίσης