Η Επέκταση του Προαστιακού προς Κ. Αχαΐα κατάντησε ...γεφύρι της Άρτας - Καμιά ενημέρωση από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Σε …γεφύρι της Άρτας έχει εξελιχθεί η ιστορίας της επέκτασης του Προαστιακού στην Κάτω Αχαϊα!

Ήταν τον περασμένο Μάιο όταν και ξεκίνησαν τα δοκιμαστικά δρομολόγια και άπαντες θεώρησαν πως είναι θέμα εβδομάδων να φθάσει ο Προαστιακός από την Πάτρα στην Κ. Αχαϊα, προσφέροντας στους κατοίκους της δυτικής Αχαϊας τη δυνατότητα της γρήγορης , οικονομικής και άνετης μετακίνησης προς το μεγάλο αστικό κέντρο. Εις μάτην όμως…

Αρχικά το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στις διαβάσεις και τα δίφρακτα, ωστόσο, μετά από αρκετές καθυστερήσεις τοποθετήθηκαν, αλλά και πάλι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έδινε το «πράσινο φως» για να αρχίσουν τα δρομολόγια.

Την περασμένη Δευτέρα 15 Ιουλίου κυκλοφόρησε ευρέως πως εκείνη την ημέρα το τρένο θα σφύριζε στην Κάτω Αχαϊα. Ηταν απλά φήμες; Επρόκειτο για ευσεβείς πόθους ορισμένων; Η ουσία είναι πως ποτέ το τρένο δεν ξεκίνησε.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το μήνυμα από την Πάτρα προς την κεντρική διοίκηση έχει σταλεί περιμένοντας το «οκ» της έναρξης. Όμως ένα νέο πρόβλημα (που μάλλον είναι παλιό) έρχεται να αποτελέσει τροχοπέδη. Λείπουν μηχανοδηγοί, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν για την πραγματοποίηση όλων των δρομολογίων.

Όπως και να έχουν τα πράγματα η ουσία είναι πως άδικα περίμεναν εντός του Καλοκαιριού τόσο οι λουόμενοι να απολαύσουν το μπάνιο τους στην θαλάσσια ζώνη της Αχαγιάς, αλλά και οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαΐας να μετακινούνται προς την Πάτρα, χωρίς να απαιτείται η χρήση ιδιωτικού μεταφορικού μέσου.

Γιατί αυτές οι υπερβολικές καθυστερήσεις; Μόνο αρμόδια να απαντήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά αυτή τηρεί …σιγή ιχθύος!    

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ