Πώς να χαμηλώσετε τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης

Θεραπείες

Τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητά σας. Συνήθως, οι αιτίες αυτής της αύξησης είναι άγνωστες.

Αυτή η ορμονική αλλοίωση μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική αλλά, ευτυχώς, με έγκαιρη και σωστή θεραπεία, μπορείτε να αποφύγετε τις επιπλοκές της και να συνεχίσετε τα σχέδιά σας για να μείνετε έγκυος .

Τι είναι η προλακτίνη;

Επίσης γνωστή ως luteotropin, είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στην υπόφυση του εγκεφάλου. Διεγείρει την παραγωγή μητρικού γάλακτος στους μαστικούς αδένες, μέσω της εγκυμοσύνης και καθ ‘όλη τη διάρκεια της γαλουχίας .

Τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης είναι πιο συνηθισμένα σε γυναίκες ηλικίας 24 έως 35 ετών και, μεταξύ άλλων, μπορεί να δυσκολευτούν να μείνουν έγκυες. Ο έλεγχος της θεραπείας πρέπει να γίνεται μόνο υπό την προσεκτική φροντίδα ενός ειδικού. Μην παίρνετε μόνες σας φάρμακα.

Θεραπείες

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι θεραπειών για την αντιμετώπιση υψηλών επιπέδων προλακτίνης και εξαρτώνται όλοι από αυτό που την προκαλεί:

* Όταν προκαλείται από υποθυρεοειδισμό, πρέπει να ρυθμίσετε τις ορμόνες του θυρεοειδούς.

* Εάν σχετίζεται με όγκο πλάτους 10 εκατοστών, πρέπει να κάνετε χειρουργική επέμβαση ή ακτινοθεραπεία.

* Εάν δεν υπάρχει προφανής λόγος, που σημαίνει ότι είναι ιδιοπαθής, θα πρέπει να πάρετε βρωμοκρυπτίνη. Αυτή η ουσία ανήκει στην ομάδα των αλκαλοειδών του ερυσιπέδου και σταματά την παραγωγή της προλακτίνης.