Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών που διαπρέπουν με το ποτό χωρίς ζάχαρη που δημιούργησαν!

Δυο μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών η Κωνσταντίνα Καρανίκα και ο Λευτέρης Γεωργούλας διαπρέπουν με μια ιδέα να δημιουργήσουν ένα λικέρ, χωρίς μάλιστα ζάχαρη, ώστε να το απολαμβάνουν ακόμη και όσοι έχουν προβλήματα υγείας, όπως Σακχαρώδη Διαβήτη!

Έχετε δοκιμάσει κρητική τσικουδιά σε ανάμειξη με κορινθιακή σταφίδα και χωρίς κόκκο ζάχαρης; Αν όχι, πραγματικά χάνετε, καθώς η γεύση και το άρωμα είναι μοναδικά.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η «Aithra» σε όποιο διαγωνισμό και να έχει μετάσχει αποσπά διακρίσεις.

  

Η Aithra Premium Spirits είναι μία start-up και ειδικεύεται στην παραγωγή exclusive βιολογικών λικέρ χωρίς ζάχαρη, κατάλληλα ακόμα και για ανθρώπους που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη. Χρησιμοποιούν κυρίως  βιολογικά ελληνικά προϊόντα και ελληνικό παραδοσιακό τσίπουρο, αντί της τυπικής αλκοόλης ποτοποιίας.   

Η ιδέα ξεκίνησε στις αρχές του 2019 σαν χόμπι όταν, κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών στο τμήμα Γεωλογίας, ο Λευτέρης Γεωργουλάς και της Κωνσταντίνα Καρανίκα άκουσαν  για κάποια σεμινάρια που προσέφεραν οι συντονιστές του POS4Work, όπου και αποφάσισαν να συμμετάσχουν. Παράλληλα με τα σεμινάρια ξεκίνησε και η συμμετοχή σε διαγωνισμούς για νεοφυείς επιχειρήσεις  και μέχρι τώρα η νέα start–up έχει λάβει μέρος σε  τρεις από αυτούς. Ο πρώτος διαγωνισμός ήταν το NBGSeeds της Εθνικής Τράπεζας στον οποίο κέντρισε το ενδιαφέρον της εταιρείας REZOS BRANDSΑ.Ε. που προθυμοποιήθηκε να κατευθύνει συμβουλευτικά τους νέους startupers. Με τη συμμετοχή της  στον διαγωνισμό Mindspace Challenge της Πάτρας η Airthra  κατάφερε να προκριθεί  στον τελικό που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στην Αθήνα , όπου στον τελικό του φοιτητικού διαγωνισμού Mindspace Challenge.

 Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Aithra Premium Organic Spirits.

Η Aithra  κατέκτησε  το έπαθλο των 8.000 ευρώ χρηματοδότηση από το The People’s Trust, μια θέση στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στην Αμερική (Mindspace Trip 2019), καθώς επίσης και την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του MIT Enterprise Forum of Greece Startup Competition 2020.

Εξάλλου, ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια απέσπασαν η Κωνσταντίνα Καρανίκα και ο Λευτέρης Γεωργούλας, στην πρόσφατη εκδήλωση του Γαλλικού Ινστιτούτου Πάτρας, κατά το εορτασμό της εθνικής ημέρας της Γαλλίας, όπου παρουσίασαν στους προσκεκλημένους το ιδύποτό τους!

(Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο με την Διευθύντρια του Ινστιτούτου Γεωργία Πετροπούλου)

Διαβάστε επίσης