Βουλή - Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ποιος ο λόγος η Πάτρα να μην έχει Νομική

Η κατάργηση της Νομικής Σχολής της Πάτρας, βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας της του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτή Αχαΐας Αλέξη Τσίπρα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης. 

Ο κ. Τσίπρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά το ζήτημα, που έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών φορέων, οι οποίοι ζητούν να μην καταργηθεί η Σχολή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, το οποίο πρωτοπορεί στην έρευνα, να μην έχει Νομική Σχολή και καταλόγισε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποκρισία.

"Με το καλημέρα ακυρώσατε την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Για ποιο λόγο; Η Πάτρα και ο νομός Αχαϊας πρωτοστατεί στην εκπαίδευση γιατί να μην έχει νομική σχολή; Η βαθιά υποκρισία είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια εσείς κλείνετε τα δημόσια πανεπιστήμια με πραγματικό στόχο να φέρετε τα ιδιωτικά", είπε από το βήμα της βουλής ο κ. Τσίπρας

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας, επεσήμανε πως η αναφορά στην κατάργηση πριν καν ιδρυθεί η Νομική Πατρών, δεν γίνεται γιατί είναι πλέον βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, αλλά γιατί το Πανεπιστήμιο της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων εντός και εκτός της Ελλάδας. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ