Τέσσερις ελαφρά τραυματίες από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην Αθήνα-Εντεκα μετασεισμοί - BINTEO από τον σεισμό

ΝΕΟΤΕΡΟ 18:39 - Έντεκα μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών από τις 14:13 οπότε και σημειώθηκε ο σεισμός των 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας, βορειοδυτικά της Αθήνας.

Ο ισχυρότερος μετασεισμός σημειώθηκε περίπου μια ώρα μετά τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ και ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ

ΝΕΟΤΕΡΟ 17:53 

Τέσσερις τραυματισμοί έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής από τον σεισμό στην Αθήνα, μεγέθους 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε το λεκανοπέδιο το μεσημέρι της Παρασκευής.

Eνα αγοράκι ηλικίας 8 ετών διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς τραυματίστηκε από πτώση καμινάδας στο Καματερό. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο τραυματισμός του παιδιού είναι ελαφρύς.
Μία έγκυος τουρίστρια τραυματίσθηκε από σοβάδες στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, ενώ ένας ακόμη τραυματίας από σπασμένα τζάμια νοσηλεύεται στον Ερυθρό.

Συνολικά φαίνεται πως τέσσερα άτομα έχουν τραυματιστεί ελαφρά από τον σεισμό, όπως μετέδωσε το απόγευμα η ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων. . Το ΕΚΑΒ επισημαίνει  ότι εφημερεύουν τα νοσοκομεία Θριάσιο, Ερυθρός, Ιπποκρατειο. Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ

 

 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:17

Ο σεισμός είχε επίκεντρο την περιοχή της Μαγούλας, κοντά στο ρήγμα απ’ όπου προήλθε ο σεισμός του 1999 και ξύπνησε μνήμες.

Εκτός από τις ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα αλλά και την πτώση σοβάδων στο Περιστέρι, ο σεισμός προκάλεσε προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες λόγω υπερφόρτωσης όλων των δικτύων αφού αμέσως μετά το σεισμό όλοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών συνιστούν στο καταναλωτικό κοινό να καλούν μόνο επείγουσες κλήσεις και να επικοινωνούν μέσω εφαρμογών, όπως viber, WhatsApp και social media.

Ο σεισμός προκάλεσε, επίσης, διακοπές ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας, σε περιοχές του Πειραιά και στο Αιγάλεω. Οι βλάβες, σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές, εντοπίζονται στα δίκτυα μέσης και χαμηλής τάσης, ενώ στην υψηλή τάση (που θα επηρέαζε περισσότερες περιοχές) κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν εντοπίστηκαν προβλήματα.

Σε ανακοίνωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφού αναφέρθηκε στα στοιχεία του σεισμού, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές.

Οι μόνες ζημιές που έχουν αναφερθεί ως τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει μέχρι στιγμής, είναι μια παλαιά κατοικία στη Δραπετσώνα, και ένα ακατοίκητο σπίτι στα Πετράλωνα, επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ. Επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παρουσίασαν πρόσκαιρα προβλήματα, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο πρωθυπουργός ενημερώνεται για όλες τις εξελίξεις στο γραφείο του. Σε ετοιμότητα και οι Ένοπλες Δυνάμεις, αν και εφόσον χρειαστεί. Και ο κ. Πέτσας έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας ότι στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς και κάλεσε τους πολίτες να είναι ενημερωμένοι.

15:18 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΗ

Super Puma της Πυροσβεστικής περιπολεί πάνω από τις περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί κατάρρευση κτιρίου και δεν υπάρχουν κλήσεις.

Λίγα λεπτά αφού σημειώθηκε ο σεισμός έγιναν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές και υπήρξαν αναφορές για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Στο Αιγάλεω σημειώθηκε πτώση βράχων χωρίς τραυματισμούς, επίσης σημειώθηκε πτώση πρόσοψης κτιρίου στον Πειραιά κι εκεί χωρίς τραυματισμούς, ενώ έπεσαν και σοβάδες από κτίρια στο Περιστέρι.

Επίσης, υπάρχουν ρωγμές σε σπίτια στη Μάνδρα, ενώ σοβάδες έπεσαν και στους διαδρόμους του κτιρίου όπου στεγάζεται η Εισαγγελία ΠρωτοδικώνΑθηνών.

Δείτε τη φωτογραφία που δημοσιεύει η Καθημερινή

15:11 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μία τουρίστρια τραυματίστηκε ελαφριά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση για το σεισμό στην Αθήνα: «Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμεραστις 14:13 ώρα Ελλάδος, οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν ισχυρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 5,1 βαθμών της κλίμακας Richter, που προέρχεται από απόσταση 23 χλμ. ΒΔ της Αθήνας. Τοεπίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 23 Χλμ. ΒΔ της Αθήνας«.

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Κέντρο του ΑΠΘ, ο σεισμός των 5,1 Ρίχτερ ήταν επιφανειακός, με στη Μαγούλα, 10 χιλιόμετρα βόρεια της Ελευσίνας. Σημειώνονται συνεχώς μετασεισμοί, τους οποίους παρακολουθούν οι επιστήμονες του σεισμολογικού κέντρου.

Υπάρχουν ήδη πληροφορίες κάνουν για διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές αλλά και για προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες. Στο Αιγάλεω σημειώθηκε πτώση βράχων χωρίς τραυματισμούς, επίσης σημειώθηκε πτώση πρόσοψης κτιρίου στον Πειραιά κι εκεί χωρίς τραυματισμούς, ενώ έπεσαν και σοβάδες από κτίρια στο Περιστέρι.

Στο Παγκράτι ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που κόσμος βγήκε στους δρόμους, όπως και στην Ερμού, στη Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κόρινθο, Αίγινα, Νάξο, Πάρο, Άνδρο, βόρεια Εύβοια, Σύρο, Τανάγρα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Χαλκίδα και στην Ιτέα.

14:34 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Προβλήματα αναφέρονται στην ηλεκτροδότηση και στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας σχεδόν αμέσως μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το μεσημέρι της Παρασκευής (19.7.2019) την Αττική.

Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμη και στην Κόρινθο, Αίγινα, Νάξο, Πάρο, Άνδρο, βόρεια Εύβοια, Σύρο, Τανάγρα, Λιβαδειά, Ελευσίνα, Χαλκίδα και στην Ιτέα.

Δείτε τη στιγμή του σεισμού

 

 

14: 24 ΠΡΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλος σεισμός αναστάτωσε την Αθήνα στις 14:13 το μεσημέρι της Παρασκευής (19.07.2019) και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, κοντά στη Μαγούλα και η έντασή του 5,1 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 12,9 χιλιόμετρα.​

Το εστιακό βάθος ήταν 12,9 χιλιόμετρα.

 

Διαβάστε επίσης