Ο Σταύρος Καλαφάτης νέος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

ANAKOIΝΩΘΗΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Στην πρεμιέρα της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ στη Γερουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι προτείνει τον Σταύρο Καλαφάτη για γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, προτρέποντας τους υπόλοιπους βουλευτές να... μην του κάνουν τη ζωή δύσκολη. Όπως είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, μπήκαν μαζί στη Βουλή ως βουλευτές και πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο, άξιο και με αρχές. Είναι η πρώτη φορά που βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη αναλαμβάνει τόσο υψηλή κομματική θέση στη ΝΔ.

Ο Σταύρος Καλαφάτης ανακοίνωσε μάλιστα άμεσα ταχύρρυθμα σεμινάρια για τους νέους βουλευτές.

Εξελέγη δια βοής με εισήγηση του παλαιότερου βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Τραγάκη, γιατί χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. 

Το βιογραφικό του νέου Γραμματέα

Εκλέχτηκε βουλευτής στην Α´ περιφέρεια Θεσσαλονίκης το 2003 ως πρώτος επιλαχών με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Επανεκλέχτηκε στις εκλογές του 2004, του 2007, του 2009, στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου 2012, στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015 και στις εκλογές του 2019.

Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της κυβέρνησης Α. Σαμαρά και Υφυπουργός Ανάπτυξης και Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή.

Ηταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμος Θεσσαλονίκης ως επί δύο αναμετρήσεις υποψήφιος δήμαρχος με τη ΝΔ με τη δημοτική παράταξη «Εντάξει» από τον Σεπτέμβριο του 2014. Τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Οκτώβριο 2014 ως σήμερα.

Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής και αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής .
Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Απρίλιο του 2012 και από τον Απρίλιο του 2014 ως τον Ιανουάριο του 2015.
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Απόδημου Ελληνισμού και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος από τον Νοέμβριο του 2004 έως τον Σεπτέμβριο του 2007.

Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ