Μητσοτάκης σε Κ.Ο Ν.Δ: Δε θέλω να υπάρχουν κενά βουλευτικά έδρανα

Ο Σταύρος Καλαφάτης νέος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Με την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, κηρύσσεται κι επίσημα η έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. Ο κ. Μητσοτάκηςδεν μακρηγόρησε και απηύθυνε έναν τυπικό χαιρετισμό στους βουλευτές του, επισημαίνοντας κυρίως τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συνδράμουν στο κυβερνητικό έργο και να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την κυβέρνηση. Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ είναι γνωστό εδώ και ημέρες πως θ’ αναλάβει ο Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί και τυπικά. Ο πρωθυπουργός όταν τον πρότεινε στους βουλευτές του τους είπε να τον βοηθήσουν στο έργο του και να μην του κάνουν την ζωή δύσκολη.

Ο κ. Καλαφάτης εξελέγη ομόφωνα Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ και δια βοής.

Όρθιοι και με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη οι βουλευτές του όταν ανέβηκε στο βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Η κατεύθυνσή μας είναι να δουλεύουμε περισσότερο και να μιλάμε λιγότερο», είπε στην πανηγυρική συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία της ΝΔ με 158 βουλευτές, τη μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια, όπως είπε.

Αναβάθμιση πολιτικού λόγου, αντιπαράθεση με επιχειρήματα ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους βουλευτές του. Η ψήφος της 7ης Ιουλίου αποτελεί απάντηση κατά του λαϊκισμού και των ακραίων μορφών, είπε ο πρωθυπουργός. Είναι κατάκτηση η απουσία του φασιστικού μορφώματος από τη Βουλή, τόνισε.

Ζήτησε από τους βουλευτές να δίνουν μάχη κατά του λαϊκισμού καθημερινά στην κοινωνία αποκρούοντας τα ρουσφέτια και την λαϊκίστικη συνθηματολογία.

Ζήτησε, επίσης, να μην υπάρχουν κενά έδρανα από τους βουλευτές της ΝΔ. Το βήμα της Βουλής επιβραβεύει την ποιότητα και την σκληρή δουλειά, επισήμανε.

Πηγή: newsit.gr