Πάτρα: "Να μην καταργηθεί η Νομική Σχολή" με μια φωνή η διεκδίκηση των φορέων - Συγκροτείται άμεσα επιτροπή για συνάντηση με τη Νίκη Κεραμέως!

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι φορείς που πήραν μέρος στην χθεσινή σύσκεψη τάχθηκαν κατά της κατάργησης της Νομικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Πατρών.

Στην σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος , πήραν μέρος εκπρόσωποι δεκάδων φορέων και οργανώσεων που υπερθεμάτισαν για τη διατήρηση της Νομικής  Σχολής, θεωρώντας πως ήταν άστοχη η απόφαση του υπουργείου να προαναγγείλει την κατάργησή της.

Για τον λόγο αυτό την προσεχή εβδομάδα θα συγκροτηθεί επιτροπή με την συμμετοχή φορέων , του Περιφερειάρχη , του Δημάρχου κ.α , προκειμένου να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τη νέα υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για να τεθούν όλα τα ζητήματα από την αρχή, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθανάσιος Ζούπας.

Να σημειωθεί ότι σήμερα για το θέμα της Νομικής Σχολής συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και αναμένεται να υποστηρίξει το αίτημα της διατήρησης της Σχολής, και τη Δευτέρα το ΔΣ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας. Αμέσως μετά τις συνεδριάσεις των δύο οργάνων θα συγκροτηθεί η επιτροπή.

Διαβάστε επίσης