Πάτρα: "Οχι" στην κατάργηση της Νομικής λένε δικηγόροι και φορείς - Ευρεία σύσκεψη στον Δικηγορικό Σύλλογο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Οι δικηγόροι της Πάτρας στηρίζουν σθεναρά τη διεκδίκηση της Νομικής Σχολής και εναντιώνονται στην απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργησή της.

Σήμερα το απόγευμα ο Δικηγορικός Σύλλογος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη φορέων, με τη συμμετοχή πολιτών για τον συντονισμό ενεργειών.

Η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, αναφέρθηκε στην ιστορία διεκδίκησης της νομικής από την δεκαετία του '60, λέγοντας παράλληλα ότι είναι αδιανόητο αλλά πανεπιστήμια να παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ΑΕΙ Πάτρας.
"Δεν συγχωρώ την παρέμβαση του υπουργείου και την απόφαση να καταργήσει τη Νομική χωρίς καμία συζήτηση πριν", τόνισε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας υπογράμμισε: "Eγινε ένα ιστορικό βήμα με την ίδρυση της Νομικής Σχολής στην Πάτρα και θα είναι ιστορικό λάθος αν προχωρήσει η κατάργηση της. Έχει γίνει πολιτικό λάθος".

Σχετικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπέρ της σχολής,  ζήτησε να συσταθεί διευρυμένη επιτροπή για διάλογο με την κυβέρνηση "για να την πείσουμε να μην προχωρήσει στην κατάργηση. Αν είμαστε μια γροθιά δεν θα χάσουμε".

d2.jpg

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου:

"Xαιρετίζω και εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελε να είναι στην συνάντηση. Παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ΑΕΙ με την απόφαση κατάργησης. Από την εποχή που ήμουν αναπληρώτρια υπουργός παιδείας είχαμε δει την αναγκαιότητα ίδρυσης μετά τα πτυχία που βλέπαμε να έρχονται από την Κύπρο. Είχα μιλήσει με το πρώην πρύτανη και βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Φορτσάκη και είχε αποδεχθεί την αναγκαιότητα ίδρυσης της Νομικής στην Πάτρα".

d3.jpg

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας Κατερίνα Γεροπαναγιώτη είπε πως αύριο θα γίνει συνεδρίαση του Σώματος για το θέμα. 

"Δηλώνουμε αντίθετοι στην κατάργηση και είμαστε σαφείς σε αυτό", τόνισε.

d4.jpg

"Μετά από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της. Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας", αναφέρει σε απόφασή του ο δικηγορικός σύλλογος.

Διαβάστε επίσης