ΣΥΡΙΖΑ για Άνθιμο: Μαύρη σελίδα η ανακήρυξή του σε διδάκτορα του ΑΠΘ – Να ανακληθεί η απόφαση

Ανακοίνωση με την οποία ζητά την ανάκληση της ανακήρυξης του Μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Να ανακαλέσουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την ανακήρυξη του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας, ζητάει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Μαύρη σελίδα για την ιστορία του ΑΠΘ αποτελεί η εν κρυπτώ ανακήρυξη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα στο τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει:

«Οι σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης δε συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας και του Πανεπιστημίου, ενός κατεξοχήν χώρου δημοκρατίας και ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Ο κομματικός πρύτανης της ΝΔ που έκλεισε το Πανεπιστήμιο επειδή θα επισκέπτονταν την πόλη ο πρωθυπουργός της χώρας φέρει ακέραια την ευθύνη για την τελετή-παρωδία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρεί προκλητική την αναγόρευσή του κ.κ. Άνθιμου και καλεί τις πρυτανικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφασή τους ώστε να διαφυλάξουν το κύρος του ΑΠΘ».

Διαβάστε επίσης