Βάσεις 2019: Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι βάσεις 2019 αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος του Αυγούστου.

ΒΑΣΕΙΣ 2019. Την εβδομάδα από 26 έως 30 Αυγούστου αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις 2019 για την εισαγωγή στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι βάσεις 2019 θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στην διεύθυνση Results.it.minedu.gov.gr όπου είχαν αναρτηθεί και οι βαθμολογίες των Πανελληνίων 2019.

Μηχανογραφικό 2019: Μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων

Χθες, Τετάρτη, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία υποβολής των μηχανογραφικών και το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, επιτρέπεται μόνο η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων. Η προθεσμία που ορίστηκε είναι η Παρασκευή 19-7-2019 στις 15:00 μ.μ., μέσα στην οποία υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να προχωρήσουν σε μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να επισκεφθούν στο διαδίκτυο την ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams-delpref.it.minedu.gov.gr. Μέσω αυτής της εφαρμογής, θα μπορούν ΜΟΝΟ να διαγράψουν κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους ή και όλες. Διευκρινίζεται ότι δεν θα μπορούν να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ούτε να προσθέσουν νέες προτιμήσεις. Μετά την διαγραφή/ές κάποιας προτίμησης, οριστικοποιούν εκ νέου το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο διατηρεί τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου αλλά με νεότερη ημερομηνία.

Διαβάστε επίσης