Πυρκαγιά σε στούντιο στο Κιότο: Δώδεκα νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι

Η φωτιά στο στούντιο animation στο Κιότο της Ιαπωνίας είχε ως αποτέλεσμα  να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 12 άνθρωποι και δεκάδες  να τραυματιστούν.

Η φωτιά προκλήθηκε μετά από εμπρηστική  επίθεση  στο στούντιο κινούμενων σχεδίων.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, επικαλούμενα πληροφορίες της αστυνομίας, πως άγνωστος άντρας μπήκε στο στούντιο Κιότο Animation Co την Πέμπτη το πρωί και άρχισε να ψεκάζει τριγύρω με  άγνωστο υγρό.
Περίπου 30 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK. Ο ύποπτος, έχει συλληφθεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο  τραυματισμένος, χωρίς όμως ακόμη να είναι γνωστή η ταυτότητά του ούτε ο λόγος που τον οδήγησε στην  πράξη του.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο τριώροφο κτήριο στις 10:30 π.μ. (01:35 GMT) την Πέμπτη. Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι άκουσαν αρχικά δυνατή έκρηξη και ακολούθησε «κόλαση φωτιάς» που γρήγορα εξαπλώθηκε σ΄όλο το κτήριο, αναφέρει ο ανταποκριτής στο Τόκιο του BBC, Rupert Wingfield-Hayes..
«Προσπαθούμε να περισώσουμε πολλά θύματα που είναι παγιδευμένα μέσα στο τριώροφο κτήριο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να είναι τραυματισμένα και να μην μπορούν να κινηθούν από μόνα τους», δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο AFP.

«Άγνωστος  έριξε υγρό και κατόπιν του έβαλε φωτιά», δήλωσε   εκπρόσωπος της  αστυνομίας του Κιότο στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

 Αδιευκρίνιστο παραμένει ποια σχέση μπορεί να έχει ο ύποπτος με την εταιρεία.

Το Kyoto Animation, γνωστό ως «KyoAni», δημιουργήθηκε το 1981 και έχει παραγάγει δημοφιλή κινούμενα σχέδια που περιλαμβάνουν το «K-On» και το «The Melancholy of Haruhi Suzumiya».

Στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί φίλοι του animation εκφράζουν το σοκ τους για το περιστατικό και δημοσιεύουν φωτογραφίες από τις αγαπημένες τους εκπομπές του KyoAni.

Πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης