Δολοφονία Φύσσα: Σήμερα η απολογία Ρουπακιά

στη δικη της χρυσης αυγής

Τέσσερα χρόνια μετά την έναρξή της, έπειτα από 368 συνεδριάσεις, η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει μπει στο τελικό στάδιο. Ο γύρος των απολογιών έχει ήδη ξεκινήσει από την υπόθεση της ανθρωποκτονίας Φύσσα, και μετά τη διακοπή των βουλευτικών εκλογών ήρθε σήμερα η ώρα να δεχθεί τις ερωτήσεις της έδρας ο βασικός κατηγορούμενος Γιώργος Ρουπακιάς.

Από τις 18 Μαρτίου 2016 μέχρι και σήμερα παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη φύλαξη. Του έχει δοθεί μόνον η δυνατότητα μετάβασης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη δίκη.

Για τον επιτελικό ρόλο που του αποδίδεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και στη δράση της οργάνωσης απολογήθηκε χθες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γιώργος Πατέλης, στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατά τη δικογραφία είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της ηγετικής ομάδας και ειδικότερα του Γιάννη Λαγού με τα μέλη της Τοπικής της Νίκαιας, αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται.

Ανέφερε πως σε πολλά από τα μηνύματα που έστελνε σε μέλη της Τοπικής επικαλείτο από μόνος του τον νυν ευρωβουλευτή, γράφοντας «εντολή Λαγού» για να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση.

Ζήτησε, δε, και συγγνώμη από τον συγκατηγορούμενό του Γιάννη Λαγό: «Θέλω να το πω αυτό και να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Λαγό. Το κάναμε για να έρχεται περισσότερος κόσμος. Πολλές φορές έβαζα μόνος μου το «εντολή Λαγού» για να έρχονται περισσότεροι. Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη».

Ο Γιώργος Πατέλης στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι η ανταλλαγή μηνυμάτων τη νύχτα της δολοφονία του Παύλου Φύσσα σχετίζεται αποκλειστικά με την επικείμενη τότε, ομιλία «του αρχηγού» στη Νίκαια και την κινητοποίηση ώστε να πετάξουν τρικάκια για να συγκεντρωθεί κόσμος.

Υποστήριξε ότι ο ίδιος ήταν μέχρι τις 9 το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στα γραφεία της Τοπικής και ότι πήρε τον Ρουπακιά για να πάει να πάρει τα τρικάκια από το Περιστέρι, όπου είχαν κανονίσει να τυπωθούν.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι «ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή», υποστηρίζοντας ότι «ούτε η οικογένεια του Φύσσα δεν το λέει αυτό».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Πατέλη: «Εκτός από τον Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα… Η συνείδησή μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει».

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργου Πατέλη στη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη λήξη της συνεδρίασης, που διεξήχθη στις φυλακές Κορυδαλλού επικράτησε ένταση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε φραστικό επεισόδιο μεταξύ της οικογένειας και φίλων του Παύλου Φύσσα και κατηγορουμένων και συνηγόρων τους λίγα μέτρα από την είσοδο της ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα του Εφετείου οπότε και αναμένεται να απολογηθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Διαβάστε επίσης