Πάτρα: Ξεσηκώνονται οι δικηγόροι για τη Νομική Σχολή - Ευρεία σύσκεψη σήμερα - Μεγάλη η συμμετοχή - Υπέρ το Περιφερειακό Συμβούλιο

φωτο αρχειου

Με δυναμικό τρόπο μπαίνουν μπροστά οι δικηγόροι της Πάτρας για την διεκδίκηση της Νομικής Σχολής, καθώς τάσσονται κατά της απόφασης της Κυβέρνησης να την καταργήσει. 

Σήμερα ο Δικηγορικός Σύλλογος συγκαλεί ευρεία σύσκεψη φορέων , με την συμμετοχή πολιτών, για τον συντονισμό της δράσης.

Μάλιστα στην πρόσφατη απόφαση που έλαβε αναφέρει:

Μετά από προσπάθειες δεκαετιών και μετά από την αντίδραση πολλών συμφερόντων, ιδρύθηκε Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Η νέα Υπουργός Παιδείας, την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της, αποφάσισε την κατάργησή της. Αποφάσισε το πιο ανελαστικό μέτρο, χωρίς καμία συζήτηση και απαξιώνοντας με αυτόν τον τρόπο, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ένα μεγάλο πλήγμα για την Πανεπιστημιακή κοινότητα, τη νεολαία μας αλλά και την Περιφέρειά μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών στην από 12-7-2019 συνεδρίασή του, εξέφρασε ομόφωνα την αντίθεσή του στην απόφαση της Yπουργού για κατάργηση της Νομικής Σχολής στην Περιφέρειά μας και αποφάσισε να καλέσει όλους τους φορείς της Περιφέρειάς μας και τους πολίτες σε ανοικτή συγκέντρωση, σήμερα Πέμπτη στις 18-7-2019 και ώρα 19.00´ στην αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών "Κωστής Στεφανόπουλος" (οδός Φιλοποίμενος 24), προκειμένου (πέρα από κομματικές αντιπαραθέσεις) όλοι να πάρουμε θέση επί του θέματος και να συντονίσουμε τη δράση μας.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή , μέχρι τώρα: Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Δήμαρχος Πατρέων,Ιατρικός Σύλλογος Πατρών, Συμβολαιογραφικός Σύλλος, Σύλλος Δικαστικών Υπαλλήλων, Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Οικονομικό Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Ενωση Ιδιοκτητών Αχαϊας, Δικηγορικοί σύλλογοι, Αμαλιάδας, Πύργου , Ζακύνθου

 

Υπερ της Νομικής το Περιφερειακό Συμβούλιο

Εξάλλου χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα ακόλουθα:

«Όχι» στην κατάργηση της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής Πατρών. «Ναι» στην υποβολή μηχανογραφικού δελτίου των υποψηφίων φοιτητών το 2020.
 Καλείται η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να επανεκτιμήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην εξαγγελία της κατάργησης της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής Πατρών.
Συστήνεται Επιτροπή με στόχο το διάλογο με το υπουργείο Παιδείας. Σε αυτήν θα μετέχουν ο νυν Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, εκπρόσωποι των περιφερειακών παρατάξεων, με δυνατότητα διεύρυνσης από εκπροσώπους τοπικών επιστημονικών και παραγωγικών φορέων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τη βούλησή της να χρηματοδοτήσει τις υποδομές των νεοϊδρυθέντων τμημάτων.

«Η κατάργηση της νεοϊδρυθείσας Νομικής Σχολής της Πάτρας θα είναι ένα ιστορικό λάθος, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Πρέπει να κουβεντιάσουμε με την Κυβέρνηση και η Κυβέρνηση πρέπει να επανεκτιμήσει την θέση της . Εμείς δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Δυτική Ελλάδα» τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος μάλιστα ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, με στόχο να κατατεθεί άμεσα προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, η πρόταση για χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας των κτιριακών υποδομών στις οποίες θα αναπτυχθεί η Νομική Σχολή.

Διαβάστε επίσης