Πόλο: Νίκη για την Ελλάδα, 13-7 το Καζακστάν

Με νίκη απέναντι στο Καζακστάν, η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον Γ΄ όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που φιλοξενείται στο Γκουανγκζού της Νοτίου Κορέας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με πρώτη σκόρερ την Ξενάκη που σημείωσε τρία τέρματα, επικράτησε 13-7 της ομάδας από την Κεντρική Ασία και κατέλαβε την 2η θέση στον όμιλο με τελικό απολογισμό δύο νίκες σε τρεις αγώνες.

Πλέον, τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση περιμένουν το ματς της Ιταλίας με την Κίνα για τον Δ΄ Όμιλο (ώρα έναρξης 06:30) προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους στο χιαστί ματς για πρόκριση στην οκτάδα. Αν η Κίνα δε νικήσει τη «σετερόζα», τότε θα βρεθεί στο δρόμο της εθνικής μας, το Σάββατο (19/7), σε έναν νοκ-άουτ αγώνα που «στέλνει» το νικητή στα προημιτελικά, εκεί όπου θα περιμένουν οι ανίκητες ΗΠΑ...

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 4-1, 1-3, 4-2.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 9-2 στις αρχές του τρίτου οκτάλεπτου, όμως λίγο η καλή άμυνα, λίγο τα... δοκάρια, την υποχρέωσαν να μείνει χωρίς γκολ για περίπου 10 λεπτά, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στο Καζακστάν να μειώσει σε 9-5. Το τέρμα της Ελευθεριάδου στα μισά του τέταρτου οκτάλεπτου, επανέφερε την τάξη στον αγώνα, δίνοντας τέλος στο νεκρό διάστημα που λίγο έλειψε να την βάλει σε περιπέτειες!

Τα τέρματα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσαν οι Ασημάκη (2), Χυδηριώτη (2), Ελευθεριάδου (2), Ξενάκη (3), Νίνου (2), Αβραμίδου και Κώτσια, ενώ για το Καζακστάν σκόραραν οι Μιρζαμπέκοβα (2), Ζακίροβα (3), Ρόγκα και Τούροβα.

Την πρώτη θέση στον Γ` όμιλο κατέλαβε η Ισπανία, η οποία δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την αντίσταση και της Κούβας με σκορ 19-6 (7-0, 6-1, 3-4, 3-1).

Διαβάστε επίσης