Απίστευτο περιστατικό στη Ψυχιατρική του Ρίου: Ο ασθενής, η άρνηση της γιατρού και στη μέση οι Αστυνομικοί

καταγγελια από την ενωση αστυνομικών υπαλληλων αχαιας

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τρίτης και αφορά στην εξέταση νεαρού ατόμου με ψυχιατρικά προβλήματα και την άρνηση γιατρού της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο "Παναγία Βοήθεια".

Η περιπέτεια, άρχισε όταν το περιστατικό μεταφέρθηκε με περιπολικό του Γ' Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και συνοδεία ενστόλων στη ψυχιατρική κλινική του Ρίου για ιατρική γνωμάτευση. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει στο tempo24.news, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, η γιατρός αρνήθηκε να τον εξετάσει επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και υπέδειξε ως ενδεδειγμένη λύση τη διακομιδή του στο Νοσοκομείου Πύργου. Το αίτημα διαβιβάστηκε στο ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα με την καταγγελία δήλωσε αδυναμία μεταφοράς του ασθενη με ασθενοφόρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηλειακής Πρωτεύουσας.

axaia_0.jpg

(Χάρης Τσίτσικας, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας)

Αποτέλεσμα ο νεαρός ασθενής να παραμείνει φρουρούμενος, στη Ψυχιατρική του Ρίου, χωρίς κάποιος να τον εξετάσει, με ότι αυτό συνεπάγεται  για την υγεία και την ασφάλεια του ιδίου και των συνοδών αστυνομικών. Οι γονείς του νεαρού υπέβαλλαν μήνυση στην γιατρό για παράβαση καθήκοντος, ενώ και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, μέσω του νομικού της συμβούλου έχει ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πατρών, για το πρωτοφανές περιστατικό. 

"Απαραδεκτο εν ετη 2019, να ταλαιπωρείται ένας ψυχικά ασθενής και αστυνομικοί και να έχουν "δεσμευθεί" επί ώρες δυο περιπολικά. Θα πρέπει ο καθένας ν΄αναλάβει τις ευθύνες του. Ηδη η Ένωση έχει κινήσει της διαδικασίας που προβλέπονται για την ενημέρωση του Εισαγγελέα.", δήλωσε ο Χάρης Τσίτσικας, επισημαίνοντας πως "Εξαιτίας της πρωτοφανούς "δέσμευσης" αστυνομικών για τη φύλαξη του νεαρού ατόμου, ο Διοικητής του Γ΄Αστυνομικού Τμήματος, αναγκάστηκε καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, να εκτελέσει χρεή Αξιωματικού υπηρεσίας, ελλείψει προσωπικού"

Διαβάστε επίσης