Τρόμος σε κατασκήνωση στην Εύβοια - Χείμαρρος παρέσυρε σκηνή και αυτοκίνητο

Εγκλωβισμένοι κατασκηνωτές στην κακοκαιρία!

Στιγμές αγωνίας έζησαν τα ξημερώματα οι άνθρωποι που είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή «Ποτάμι» ανατολικά της Καρύστου στην Εύβοια, κοντά στο χωριό Πλατανιστός...

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα το Κέντρο Επιχειρήσεων της αστυνομίας στην Εύβοια, ενημερώθηκε μέσω του ευρωπαϊκού κωδικού κλήσης εκτάκτων αναγκών «112», ότι ένας χείμαρρος πλημμύρισε και παρέσυρε μια σκηνή και ένα αυτοκίνητο κατασκηνωτών που βρίσκονταν στην περιοχή.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και στην περιοχή έσπευσαν η αστυνομία, η πυροσβεστική, ενώ ξεκίνησε και 8μελης ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από Λαμία μεπεζοπόρο τμήμα για το σημείο.

Όταν οι διασώστες έφτασαν στην περιοχή διαπίστωσαν ότι λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου η κυκλοφορία έχει διακοπεί και δεν υπήρχει πρόσβαση στο απέναντι σημείο, προς την περιοχή «Κάβο Ντόρο», όπου βρίσκονταν οι κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκηνωτές είναι δέκα άτομα, έξι ενήλικες και τέσσερα παιδιά, οι οποίοι ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους και δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Στην περιοχή, όπως και σε όλη σχεδόν τη Στερεά Ελλάδα, είχαμε από χθες το μεσημέρι ισχυρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την υπερχείλιση του χειμάρρου, που διέκοψε την κυκλοφορία στον μοναδικό δρόμο που οδηγεί στο συγκεκριμένο σημείο.

Υπήρξε και μια πληροφορία από τους κατασκηνωτές για ένα ζευγάρι που έφυγε νωρίτερα και δεν γνωρίζουν τι έγινε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι στο σημείο ψάχνουν εξονυχιστικά την περιοχή ώστε να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα και στήνουν επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην απέναντι πλευρά του «Κάβο Ντόρο»

Ευτυχώς παρά την συνεχή ισχυρή βροχόπτωση μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχουν αναφερθεί άλλα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, όπου όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε επίσης