Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς και η σχέση τους με την Πάτρα

δειτε αναλυτικά

Η Πάτρα "πρωταγωνιστεί" στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, καθώς ανάμεσα στα 28 άτομα που στελεχώνουν τις συγκεκριμένες θέσεις συγκαταλέγονται πρόσωπα που κατάγονται ή έχουν δεσμούς με την Αχαΐκή Πρωτεύουσα.

Πρόκειται για το Γενικό Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκο Μαντζούφα, τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Γιώργο Μάριο Καραγιάννη και τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνο Τσουβαλά, που από σήμερα αναλαμβάνουν καθήκοντα.

Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ: Νίκος Μαντζούφας

omdtlhbjip5d2dfb8a355bb.jpg

Ο Νίκος Μαντζούφας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1973. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ). Επαγγελματικά έχει δραστηριοποιηθεί στον ιδιωτικό τομέα, σε διεθνή τραπεζικό όμιλο στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και την τελευταία πενταετία σε διεθνή ελεγκτική εταιρεία ως επικεφαλής του τομέα project finance. Έχει συμμετάσχει ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε σημαντικό αριθμό έργων μετοχοποιήσεων /ιδιωτικοποιήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα στην Ελλάδα τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και στην ομάδα εργασίας του Τ.Ε.Ε. για τις ΣΔΙΤ. Μιλά αγγλικά και γερμανικά.

Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας: Γιώργος Μάριος Καραγιάννης

asenlimcqb5d2dfb9d62ece.jpg

Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη και Μηχανική Περιβάλλοντος από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Μεταλλείων του Σαιντ-Ετιέν της Γαλλίας, με αντικείμενο διδακτορικής έρευνας τον σχεδιασμό αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών. Είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός και έχει μεταπτυχιακά διπλώματα στη διαχείριση καταστροφών και στη διοίκηση επιχειρήσεων. Εργάστηκε ως σύμβουλος σε θέματα αντιμετώπισης καταστροφών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων, ήταν επικεφαλής ομάδας ειδικών για τη σύνταξη της Εθνικής Ανάλυσης Επικινδυνότητας της Μάλτας. Ήταν Συνεργάτης Ερευνητής στο Εργαστήριο Φυσικών Καταστροφών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Από το 2016 ήταν Ερευνητής στο Ενιαίο Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου διαχειρίστηκε θέματα διαχείρισης καταστροφών, προστασίας υποδομών ζωτικής σημασίας και υβριδικών απειλών. Έχει διατελέσει Επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια της Γαλλίας και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και πρακτικά συνεδρίων. Ομιλεί την αγγλική, τη γαλλική και την ιταλική.

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης: Κωνσταντίνος Τσουβαλάς

tzoyv.jpg

Γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962. Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988). Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση - Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης . Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 - 2005. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης - Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου. Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.

Διαβάστε επίσης