Πάτρα: Λουκέτο και αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον "Γερμανό" - Ποιο το μέλλον των υπαλλήλων

η αντίδραση των συνδικαλιστών

Με μια δυσάρεστη εξέλιξη ήρθαν αντιμέτωποι το πρωί της Τρίτης, όπως έγραψε το tempo24.news, οι εργαζόμενοι του καταστήματος "Γερμανός" επί της οδού Μαιζώνος, οι οποίοι απροειδοποίητα έλαβαν τις απολύσεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κατάστημα πωλείται franchise σε ιδιώτη και δεν υπάρχει διάθεση για διατήρηση του μέχρι χθες υπάρχοντος προσωπικού ή μέρους αυτού. Αξίζει να αναφερθεί πως το σύνολο των υπαλλήλων εργάζονταν στο συγκεκριμένο κατάστημα για τουλάχιστον 20 χρόνια. Μάλιστα υπάρχει υπάλληλος μητέρα δυο ανήλικων παιδιών κάτω των 3 ετών,  όπου μετά από 19 χρόνια εργασίας, βρίσκεται μαζί με τους συναδέλφους της, απροειδοποίητα στην ανεργία.

Αιφνιδιαστικό λουκέτο για τον "Γερμανό" στο κέντρο της Πάτρας!

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Cosmote Βασίλης Κατσαρός με ανάρτησή του στο facebook καταγγέλει: 

"Κέρδη πολλά, φήμη μεγάλη!!!
Όμως, προέβησαν σε 6 απολύσεις στη καρδιά της Πάτρας απο τη Γερμανός ΑΒΕΕ, κλείνοντας το κεντρκό κατάστημα της οδού Μαιζώνος. Στιγνές απολύσεις σε μια εποχή που η κυβέρνηση δεσμεύεται για την επιβράβευση των εταιριών που θα προσλαμβάνουν!!! Τόσο άψυχα!!! Για 19 χρόνια δίνεις το είναι σου και οι διοικήσεις που έρχονται και παρέρχονται με τις ορέξεις τους η κάθε μια, σε μεταφράζουν υστερα απο τοσα χρόνια μόνο σε αριθμούς. Τι και αν έχεις 2 ανήλικα τέκνα κάτω των 3 ετων, τι και αν έκανες σχέδια για το μέλλον σου? Έρχονται ένα ωραίο πρωϊνό μετά απο 20 χρόνια και λένε στους συναδέλφους σου, στο κεντρικό καταστημα της Πάτρας πως, πωλείται franchise σε καποιο ιδιώτη και πηγαίνετε όλοι στα σπίτια σας!!! Ούτε καν δεν έκατσαν λεπτό να εξετάσουν ανάγκες, κοινωνικά κριτήρια και να τους μεταφέρουν σε κάποιο άλλο κατάστημα του Ομίλου ΟΤΕ που δόξα τω θεώ εχουμε 3 στη Πάτρα και απο ελλείψεις? Άλλο τιποτα!!! Λάβαμε απλά ενα ξερό και απογυμνωμένο ΟΧΙ απο τη πλευρά τους, στην όποια προσπάθεια μας για παραμονή των συναδέλφων και αξιοποίησης τους σε άλλο καταστημα της Πόλης!!!
Έίναι αυτές οι στιγμές που λες....
δεν θα ηρεμήσω αν δεν δικαιωθούν οι συνάδελφοι μας, αν δεν φτάσει η μέρα που θα γυρίσουν πίσω στις οικογένειες τους με το χαμόγελο οτι μπορούν και πάλι να τους προσφερουν όλα όσα πρόσφεραν μέχρι τώρα κάθε μήνα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό και τους τα στέρησαν σήμερα, έτσι ξαφνικά, μετά απο προσφορά 20 ετών!!!!"

lfgodftuzp5d2e467741457.jpg

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ"

 Ξαφνικό κλεισιμο του καταστήματος Γερμανός στην Μαιζώνος Καταδικάζουμε το ξαφνικό κλείσιμο του καταστήματος Γερμανός στην Μαιζώνος στην Πάτρα και χωρίς να ενημερώσει εκ των προτέρων τους εργαζόμενους για αυτήν την κίνηση της …θεωρούμε απαράδεκτο ότι μια τόσο μεγάλη εταιρία εντελώς απροειδοποίητα και ξαφνικά στέλνει τους εργαζόμενους στο ταμείο ανεργίας χωρίς πρώτα να εξετάσει άλλους τρόπους απορρόφησης σε άλλα καταστήματα της (η της cosmote) ….οι εργαζόμενοι κύριοι θέλουν δουλειά και όχι αποζημιώσεις και ξαφνικό θάνατο της εργασίας τους …..καλούμε την εταιρία να απορροφήσει αυτούς τους εργαζόμενους σε άλλα καταστήματα της ….καλούμε όλους να συνεισφέρουν προς αυτόν τον σκοπό

Ελευθεροι εμποροϋπάλληλοι Επικεφαλής Σάββας τζακης

 

Καταγγελία του Σωματείου Νέων Τεχνολογιών Αχαϊας

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της Γερμανός ΑΒΕΕ που προχώρησε στο κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος της Πάτρας στην οδό Μαιζώνος, με σκοπό να γίνει και αυτό franchise και απέλυσε όλους τους εργαζόμενους. 

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι πως θα μεγαλώσουν τα κέρδη τους και για αυτούς οι εργαζόμενοι είναι μόνο κόστος. 

Απαιτούμε την άμεση απορρόφηση όλων των εργαζομένων από τον όμιλο ΟΤΕ. Να μην  μείνει κανένας εργαζόμενος στο δρόμο.

Προχωράμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου σήμερα για τις επόμενες ενέργειες που θα κάνουμε

 

Διαβάστε επίσης