Καναδάς: Τρεις νεκροί και τέσσερις αγνοούμενοι από συντριβή υδροπλάνου σε λίμνη

16/07/2019 | 21:35

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις αγνοούνται έπειτα από τη συντριβή ενός υδροπλάνου σε μια λίμνη σε απομονωμένη περιοχή στον βορειοανατολικό Καναδά, ανέφερε σήμερα μια αεροπορική εταιρεία τσάρτερ.

Επτά άνθρωποι επέβαιναν στο υδροπλάνο de Havilland DHC-2 Beaver της Air Saguenay, μιας μικρής αεροπορικής εταιρείας τσάρτερ με έδρα το Κεμπέκ. Το υδροπλάνο συνετρίβη στο Λαμπραντόρ, μέρος της επαρχίας Νιουφάουντλαντ και Λαμπραντόρ στις ανατολικές ακτές του Καναδά.

Στους επιβαίνοντες ήταν ο πιλότος, δύο ξεναγοί και τέσσερις επιβάτες που βρίσκοταν σε εκδρομή ψαρέματος. Το αεροσκάφος αναμενόταν να προσγειωθεί στις 19:00 τοπική ώρα τη Δευτέρα στη Λίμνη Κροσρόουντς, όπου βρίσκεται το αλιευτικό καταφύγιο των Τριών Ποταμών.

Στις 20:00 η ώρα, αφού το υδροπλάνο δεν είχε καταφθάσει, η αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε επείγουσες διαδικασίες εντοπισμού, στέλνοντας ένα άλλο αεροσκάφος και ομάδες διάσωσης για την αναζήτησή του.

Το υδροπλάνο εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης στη Λίμνη Μισταστίν, μια ηφαιστειακή λίμνη στο βόρειο Λαμπραντόρ, περίπου στις 06:30 σήμερα το πρωί.

Τα αίτια της συντριβής δεν είναι ακόμη γνωστά σύμφωνα με τον πρόεδρο της Air Saguenay, ενώ δεν υπάρχουν νεότερα για τους τέσσερις αγνοούμενους. «Είναι ακόμη πολύ νωρίς να γνωρίζουμε τι συνέβη ακριβώς. Συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι θα βρούμε επιζώντες», είπε.

Ανάμεσα στους επιβεβαιωμένα νεκρούς είναι ο πιλότος, 61 ετών, που εργαζόταν στην εταιρεία από το 2011 και ήταν πολύ έμπειρος με παραπάνω από 20.000 ώρες πτήσεις.

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ