Πάτρα: Την Κυριακή η θεατρική παράσταση "Μαμ" στο 13ο Δημοτικό σχολείο

απο το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ

Η θεατρική παράσταση «Μαμ», που παρουσιάζει το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας, στο πλαίσιο της ενότητας «Το Φεστιβάλ στις γειτονιές», του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις όσων θεατών  την έχουν ήδη παρακολουθήσει, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της,  την προσεχή Κυριακή 21 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στο Κεντρικό Διαμέρισμα και συγκεκριμένα 13ο Δημοτικό σχολείο.

 Ένας μαθητής,  ο Ζοζέφ, Ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, ο Μεγάλος.  Και ανάμεσα τους μια απρόσμενη φιλία. Επτά χρόνια ταξιδεύουν μαζί. Από το σπίτι στο σχολείο. Τα λένε όλα μεταξύ τους. Ο Μεγάλος όμως θα μάθει στο Ζοζέφ τα μυστικά της ενηλικίωσης με έναν παράξενο τρόπο. Η μέθοδος του είναι: επτά συνταγές μαγειρικής. Μπορούν επτά συνταγές να σε μάθουν να μη φοβάσαι τον θάνατο;  Να αντιμετωπίσεις την ερωτική απογοήτευση;  Να κυνηγήσεις την ευτυχία σου;  Να δεις την πόλη σου  σαν να την βλέπεις για πρώτη φορά; Να μάθεις να ζεις ελεύθερος μακριά από το κοπάδι;  Να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό; Οι επτά συνταγές μαγειρικής του Μεγάλου μπορούν.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

Το  «Μαμ» του Σάκη Σερέφα είναι ένα διπλό ταξίδι. Στην γεύση και στην γνώση.  Ένα έργο παιδαγωγικής πλοκής με δυο σχεδόν αρχετυπικούς χαρακτήρες. Ο Ζοζέφ,  ο μοναχικός  μαθητής, και ο Μεγάλος, ένας  οδηγός σχολικού λεωφορείου αλλά ουσιαστικά ο σοφός δάσκαλος της ζωής.  Η μαγειρική δεν απευθύνεται μόνο στην γεύση, αλλά και στην γνώση,  είναι από μόνη της μια αυθεντική δημιουργία. Μέσα από επτά συνταγές μαγειρικής ο Μεγάλος θα « μπάσει» τον Ζοζέφ στην χαρές και στα ζόρια της ενήλικης ζωής. Όλη η παράσταση είναι ένα  περιπετειώδες ταξίδι μέσα στο μαγικό σχολικό λεωφορείο όπου όλα μπορούν να συμβούν αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Η  εφηβική αθωότητα και φαντασία συγκρούεται με την πάντα απαιτητική  πραγματικότητα , και έτσι προκύπτει  μια νέα ζωή, πιο πραγματική, η ενήλικη. Το «Μαμ», πρώτο θεατρικό κείμενο του Σάκη Σερέφα που τιμήθηκε με το βραβείο νεοελληνικού έργου «Κάρολος Κουν 2007» της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών Κριτικών , είναι ένα έργο  «θαλπωρής»: Με όπλο την μαγειρική μας μαθαίνει πως το πιο συναρπαστικό και πιο «γευστικό» πράγμα σε αυτόν τον κόσμο,  είναι η ίδια η ζωή, η δυνατότητα που έχει ο καθένας μας  να φτιάξει την δίκη του «συνταγή» για  αυτόν τον κόσμο.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία –Δραματουργική επεξεργασία: Χρήστος Στρέπκος.

Σκηνικά-Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος και Αλεξάνδρα Σιάφκου, 

Σχεδιασμός Φωτισμών :Νίκος Σωτηρόπουλος

Χορογραφία: Μαριμίλη Ασημακοπούλου.

Φωτογραφίες:Νίκου Παπαγιαννόπουλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Κόκαλης, Πάνος Τρουμπουνέλης, Γιάννης Τσάκωνας, Μαρία Χρυσανθακοπούλου.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε επίσης