ΚΙΝΑΛ για μεταναστευτικό: Όριακές αλλαγές - ασπιρίνες, στις πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Οι σημερινές Κυβερνητικές ανακοινώσεις για το Μεταναστευτικό δεν περιέχουν παρά μόνο οριακές αλλαγές - ασπιρίνες, στις πολιτικές που ασκούνται ως σήμερα. Για αυτό εξ’ άλλου και ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τα βρήκε όλα «εν τάξει» στην Μόρια», αναφέρει το ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι η «η αναγκαία αποσυμφόρηση των νησιών παραπέμπεται στο αβέβαιο μέλλον. Δεν υπάρχει κριτική αποτίμηση των προβλημάτων από την συμφωνία «Ε.Ε. – Τουρκίας», αλλά επιμένει η Κυβέρνηση στην πιστή εφαρμογή της. Είναι αναγκαίο επίσης να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην φύλαξη των συνόρων μας, με την συμβολή της Ε.Ε.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει επίσης: «Είναι θετική η δέσμευση για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά για τις δράσεις κοινωνικής ένταξής τους. Τέλος «ξεχνά» η Κυβέρνηση ότι βασικός εθνικός στόχος για την διαχείριση του προσφυγικού, είναι η αναθεώρηση του Κανονισμού Δουβλίνου και η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., στο θέμα του προσφυγικού. Η Κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ώρα για αποφάσεις, ενέργειες, αποτελέσματα και όχι μόνο για εξαγγελίες-ευχολόγια».

Καταλήγοντας, το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει: «Και ειδικά για το Μεταναστευτικό αποτελεί λάθος η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Γιατί η μεταναστευτική πολιτική δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά και ειδικών πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών, είναι θέμα δικαιωμάτων και εναρμόνισης με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις».

Διαβάστε επίσης