Αυστραλία: Ανήλικοι έκλεψαν αυτοκίνητο και οδήγησαν 1.000 km μέχρι να συλληφθούν

Τέσσερα παιδιά στην Αυστραλία έκλεψαν ένα Nissan Patrol και ταξίδεψαν συνολικά 1.000 χιλιόμετρα πριν τους εντοπίσει και τους σταματήσει η αστυνομία.

Ένας 14χρονος, δύο 13χρονοι και μια δεκάχρονη θέλησαν να ζήσουν προφανώς τη δική τους περιπέτεια. Έτσι, το Σάββατο, αφού έκλεψαν και λεφτά από τους γονείς τους, πήραν το Nissan Patrol της μιας οικογένειας από το Rockhampton του Queensland  και ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Μάλιστα το ένα από τα παιδιά άφησε και σημείωμα στο σπίτι με το οποίο εξηγούσε την πράξη τους.

Η αστυνομία του Queensland δήλωσε ότι το αυτοκίνητο εντοπίστηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής κοντά στο Grafton της Νέας Νότιας Ουαλίας (φωτό άρθρου), που απέχει 11 ώρες με το αυτοκίνητο από το Rockhampton.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας είπε ότι οι αστυνομικοί χρειάστηκε να εισέλθουν στο όχημα δια της βίας καθώς τα παιδιά είχαν κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως δήλωσε ο επιθεωρητής Darren Williams, η αστυνομία εντόπισε τα παιδιά από τα σήματα των κινητών τους τηλεφώνων. Παράλληλα συμπλήρωσε πως προφανώς τα παιδιά οδηγούσαν εκ περιτροπής, αφού η απόσταση που διήνυσαν είναι πολύ μεγάλη για να την διανύσει ακόμη και ένας ενήλικας έμπειρος οδηγός στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.