Ετοιμάζεται νέα έξοδος στις αγορές με 7ετες ομόλογο

15/07/2019 | 13:26

Στην πρώτη έξοδο στις αγορές, μετά τις εκλογές, με ένα νέο 7ετές ομόλογο προχωρεί ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Στόχος είναι η άντληση 2 με 2,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 2%.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα, με τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Δημήτρη Τσάκωνα.

Το οικονομικό επιτελείο έχει δώσει το πράσινο φως για μια νέα έκδοση, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, κάτι που επισφραγίστηκε και από το μπαράζ των θετικών εκθέσεων των διεθνών οίκων.

Αναλυτές εκτιμούν ότι  υπάρχει ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για μια νέα έκδοση από την Ελλάδα, το οποίο δεν πρέπει να χαθεί, λόγω του ευνοϊκού κλίματος στις διεθνείς αγορές το οποίο δημιουργούν οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με την εκλογή της Νέας δημοκρατίας στην κυβέρνηση, γεγονός που τροφοδοτεί προσδοκίες για ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης μέσω της εφαρμογής των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα