Σήμερα η απόφαση Τσίπρα για την έδρα στην Αχαΐα

ΘΑ ΜΠΕΙ Η ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στην Αθήνα, παρουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για την τρίτη έδρα του κόμματος στο Νομό Αχαΐας, για το εάν τελικά την "κρατήσει" ο κ. Τσίπρας ή όχι.


Πληροφορίες θέλουν το θέμα με την κατάληψη της έδρας του κ.Τσίπρα να έχει μετατραπεί σε σήριαλ με πρωταγωνιστές τον Αχαιό Ανδρέα Παναγιωτόπουλο ο οποίος, μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πιέζουν έτσι ώστε να αποδεσμευτεί η έδρα από την περιοχή μας, την ηθοποιό Αννα Βαγενά η οποία χάνει την έδρα της αν ο τ. Πρωθυπουργός επιλέξει και αυτή την 4ετία να δεσμεύσει έδρα στη Λάρισα και τον επίσης ηθοποιό Πάνο Σκουρολιάκο που χάνει την έδρα του στην Ανατ. Αττική αν π τ. Πρωθυπουργός επιλέξει τελικά το κέντρο.

Η Αχαΐα του τρίτου σε σταυρούς με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Παναγιωτόπουλου, ήταν ο νομός που φαινόταν πιο εύλογο να έχανε βουλευτή καθώς η πιθανότητα ο κ.Τσίπρας να παραμείνει συμβολικός Αχαιάρχης ήταν εξ αρχής το επικρατέστερο σενάριο.

Τοπικά στελέχη όμως κατάφεραν να ισορροπήσουν γρήγορα τη μάχη. Επισημαίνοντας μάλιστα και την σημασία που έχει η παρουσία του κ.Παναγιωτόπουλου στη Βουλή, ενόψει και του μεγάλου ανοίγματος που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κεντροαριστερά που σηματοδοτείται και με την τελευταία απόφαση να ανοίξουνοι λίστες με τα μέλη του κόμματος για τους προοδευτικούς ψηφοφόρους και στελέχη.

Ετσι φτάσαμε στην σημερινή ανατροπή καθώς, από την περασμένη Δευτέρα, είχε ξεκαθαρίσει ότι ο τ. Πρωθυπουργός δεν θα δεσμεύσει έδρα στο νομό Λαρίσης, αλλά αυτό άλλαξε.
Οπως άλλαξε και η απόφαση του κ.Τσίπρα να αποδεσμεύσει την έδρα του Πάνου Σκουρολιάκου.
 

Διαβάστε επίσης