Πώς στήθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού εκατοντάδων θαμώνων του κέντρου διασκέδασης στο Δρέπανο - Η απόφαση να "σπάσουν" οι μπάρες

Ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στην περιοχή του Δρεπάνου, όταν σήμανε συναγερμός μετά την υπερχείλιση του χειμάρρου της περιοχής.

Όταν διαπιστώθηκε πως ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, οι 1000 και πλέον θαμώνες του κέντρου διασκέδασης που είχαν αποκλειστεί, να μεταφερθούν από την άλλη πλευρά του χειμάρρου, εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς έβρεχε καταρρακτωδώς, πάρθηκε η απόφαση.

Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Νίκος Κοτρωνιάς, που είχε τον συντονισμό της επιχείρησης, ήλθε σε άμεση επικοινωνία με τους υπευθύνους της Ολυμπίας Οδού για να «σπάσουν» τις μπάρες του αυτοκινητόδρομου.

Όπως διαπίστωσε ο κ. Κοτρωνιάς και οι συνεργάτες του, αλλά και οι υπεύθυνοι υπολοίπων Αρχών που βρίσκονταν στο σημείο, τα εκατοντάδες οχήματα που είχαν μπλοκάρει θα ήταν αδύνατο να μετακινηθούν από μικρούς χωμάτινους παράδρομους. Ετσι ο Νίκος Κοτρωνιάς συνομιλώντας με τους ανθρώπους της Ολυμπίας Οδού αποφάσισε να ανοίξουν …δίοδο από τις μπάρες.

Με αυτό τον τρόπο τα αυτοκίνητα σε ελάχιστον χρονικό διάστημα βρέθηκαν στην εθνική οδό και με ασφάλεια κάθε οδηγός απομακρύνθηκε από το επικίνδυνο σημείο.