Αναστάτωσε την Πάτρα και όλη την Δυτική Ελλάδα ο σεισμός στην Αιτωλοακαρνανία – Δεν έχουν δηλωθεί ζημιές – Περιπολίες από την Πυροσβεστική

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμφιλοχία.

O σεισμός σημειώθηκε στις 18:08 το απόγευμα στην Aιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στον Πεταλά, κοντά στην Κεχρινιά Αμφιλοχίας, 24 χλμ. βορειοδυτικά του Αγρινίου.

Κάτοικοι του Αγρινίου, της Αμφιλοχίας και του Μεσολογγίου βγήκαν στους δρόμους τρομαγμένοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα βόρεια, βορειοδυτικά του Αγρινίου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα.

Δεν είχαν αναφερθεί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα τυχόν ζημιές από τον σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε περίπου στις 18:10 και είχε ως επίκεντρο ορεινή περιοχή ανάμεσα στην Αμφιλοχία και το Αγρίνιο.

Τόσο ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, όσο και ο δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, είπαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή, ενώ σε επικοινωνία που είχαν με προέδρους τοπικών κοινοτήτων δεν τους ανέφεραν κάποιο πρόβλημα.

Πάντως, οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας από την Αμφιλοχία και το Αγρίνιο πραγματοποιούν περιπολίες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει προκληθεί κάποια ζημιά από τον σεισμό.

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

ΣΟΚ στη Δυτική Αχαΐα: “Έσβησε” στα 45 της η Παναγιώτα Αρβανίτη – Παναγιωτοπούλου

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ