Ρουμάνα μετεωρολόγος: Να προετοιμαστεί η Μεσόγειος για φαινόμενα... Χαλκιδικής

"Οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να συνηθίσουν σ' αυτά τα φαινόμενα"

Τη βεβαιότητα της πως οι μεσογειακές χώρες θα πρέπει να προετοιμάζονται για φαινόμενα όπως αυτό της Χαλκιδικής το βράδυ της περασμένης Τετάρτης εξέφρασε σε νέες της δηλώσεις η Ρουμάνα μετεωρολόγος Σιμόνα Καπσούνα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κανάλι Digi24, όπου εργάζεται, υποστήριξε πως «σε γενικές γραμμές οι παράκτιες περιοχές είναι οι πλέον προτιμώμενες για να ζει ο πληθυσμός, αλλά υποφέρουν όλο και περισσότερο από την κλιματική αλλαγή».

«Οι μελλοντικές γενιές θα πρέπει να συνηθίσουν σ' αυτά τα φαινόμενα και θα πρέπει να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα την επόμενη δεκαετία ειδικά στη Μεσόγειο για την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή», υπογράμμισε.

Να σημειωθεί πως η Σιμόνα Καπσούνα είναι η μετεωρολόγος που την Πέμπτη ανέφερε ότι «ένας άλλος κυκλώνας αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της Παρασκευής θα περάσει από την Ιταλία, θα φθάσει στο Αιγαίο και έτσι θα επηρεάσει και την Ελλάδα και θα ανέβει στη Μαύρη Θάλασσα αναφέροντας ότι «αυτός ο κυκλώνας θα φέρει ξανά καταιγίδες, ίσως όχι τόσο έντονες ενώ θα πέσουν και οι θερμοκρασίες».

Διαβάστε επίσης