Δήμος Πατρέων προς δημότες: "Τηρείστε τους κανόνες προστασίας από πυρκαγιές"

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δήμο σύσκεψη του Σ.Τ.Ο (Συντονιστικό Τοπικό Όργανο) με θέμα την ένταση των μέτρων πυροπροστασίας.

Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «η Δημοτική Αρχή και οι εργαζόμενοι του Δήμου είμαστε σε ετοιμότητα και θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας. Κάνουμε έκκληση στους δημότες μας να τηρήσουν τους κανόνες προστασίας της πόλης από πυρκαγιές. Μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε. Είναι ανεπίτρεπτο κάποιοι να πηγαίνουν και να εναποθέτουν όπου βρουν, κλαδιά, σκουπίδια μπάζα κλπ. αντί να πηγαίνουν να τα εναποθέτουν στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος και ούτε έχει την δυνατότητα να συλλέγει και να αποκομίζει προϊόντα κηπουρικών εργασιών (κλαδιά, φύλλα, κλπ) σε μεγάλο όγκο ή σε μεγάλες ποσότητες από ιδιοκτησίες.

Είναι ανάγκη να σταματήσει κάθε αυθαίρετη εναπόθεση σε κοινόχρηστους χώρους, γιατί πέρα από την τιμωρία και τα υψηλά πρόστιμα προκαλείται τεράστιος κίνδυνος για πρόκληση πυρκαγιάς».

Στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μελάς, μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως «αυτή την περίοδο πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες και από κοινού να δράσουμε για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών. Ο Δήμος μας με τους εργαζόμενους και το μηχανολογικό του εξοπλισμό δίνει καθημερινά  μάχη για την πρόληψη και την προστασία της ζωής και της περιουσίας του Πατραϊκού λαού από τις πυρκαγιές».

Επεσήμανε ότι η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά (βλάστηση κλπ) των οικοπέδων αποτελεί υποχρέωση των ιδιοκτητών τους. Γι’ αυτό και σήμερα απευθυνόμαστε για μία ακόμη φορά στους ιδιοκτήτες τους και τους καλούμε να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ώστε να αποφευχθεί ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες».

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Πελεκούδας, Χρήστος Κορδάς, Ιουλία Γιαννιτσοπούλου, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Δασαρχείου, του Στρατού (ΚΕΤχ), της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της ΔΕΥΑΠ, της Κτηματικής Υπηρεσίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαβάστε επίσης