ΣΚΕΑΝΑ: Οι βουλευτές της ΝΔ να πράξουν τα δέοντα και να μην επιτρέψουν στην Κεραμέως να καταργήσει τη Νομική

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας εκπροσωπώντας το σύνολο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης στην Αχαΐα, εκφράζει την δυσαρέσκεια και την ανησυχία του, σχετικά με την πρόθεση ακύρωσης δημιουργίας Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως και μάλιστα για λόγους που στερούνται σοβαρής επιχειρηματολογίας.

Έχουμε χρέος να επισημάνουμε από την πλευρά μας, την αναγκαιότητα της ίδρυσης τμήματος Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο σημειωτέον, αποτελεί και ένα από τα μεγαλύτερα και με καλή αξιολόγηση σε παγκόσμιες κλίμακες, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Συνεκτιμώντας τις κοινωνικές, πνευματικές και οικονομικές προεκτάσεις για τον τόπο μας, θεωρούμε πως καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη νομικής σχολής στην Πάτρα και ζητάμε την αναθεώρηση των προθέσεων της Κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα η ίδρυση του ανωτέρω τμήματος αρχικά θα οδηγήσει στην πνευματική αναβάθμιση του τόπου αλλά και στην περαιτέρω ανάπτυξη και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης θα απαλλάξει εκατοντάδες οικογένειες από τα επιπλέον έξοδα, με τα οποία επιβαρύνονται κάθε χρόνο, για να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε μακρινά Πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως αυτά της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής ακόμα της Αθήνας. Τέλος αναλογιζόμενοι και τον οικονομικό και αναπτυξιακό παράγοντα, είναι βέβαιο πως η λειτουργία ενός τμήματος όπως η Νομική στην Πάτρα, θα οδηγούσε σε σημαντική τόνωση της αγοράς, καθώς η οικονομική συγκυρία δια μέσου της οποίας προσπαθούμε να επιβιώσουμε εμείς, οι οικογένειές μας και οι επιχειρήσεις μας δεν δίνει το περιθώριο να χαθεί ούτε ένα ευρώ.

Παρακαλούμε τα πολιτικά πρόσωπα του Νομού και τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα από το βήμα που τους δίνεται έτσι ώστε να τηρηθεί η απόφαση ίδρυσης της.

Διαβάστε επίσης