Παραιτήθηκε ο Πατρινός αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Τάκης Γεωργακόπουλος

Την παραίτησή του έστειλε χθες στον νέο υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο Πατρινός αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ, γιατρός, Διευθυντής ΕΣΥ, ΜΕΘ Γ. Ν. Πατρών Τάκης Γεωργακόπουλος.

Στην επιστολή του προς τον κ. Κικίλια αφού του γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, στην θέση του Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ, κατά πρώτη φορά με στις11-12-2015 με τριετή θητεία και κατά δεύτερη φορά με την 12-12-2-18 με τριετή θητεία, αναφέρει πως «μετά την Κυβερνητική αλλαγή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των Εθνικών εκλογών 7/7/2019, θεωρώ ηθική και πολιτική υποχρέωσή μου, να σας υποβάλλω την παραίτηση από την θέση του Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ την οποία κατέχω».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργακόπουλος ευχαρίστησε με προσωπικό μήνυμα τόσο τον πρώην Υπουργό Ανδρέα Ξανθό όσο και τον πρώην Αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και την συνεργασία που είχαν, στην προσπάθεια ανάταξης του Συστήματος Υγείας από τις βλάβες που είχε υποστεί κατά την μνημονιακή περίοδο.

Στο μεταξύ, την παραίτησή του έχει υποβάλλει ο Πατρινός Γενικός Γραμματέας του Υπ. Υγείας Γιώργος Γιαννόπουλος καθώς επίσης και οι διοικήσεις των ΥΠΕ.

Διαβάστε επίσης